Otizm İçin Renkli Eller - Son Dakika
Güncel

Otizm İçin Renkli Eller

Otizm İçin Renkli Eller

Trabzon’da 2 Nisan Dünya Otizm Günü etkinlikleri kapsamında Meydan Parkı’ndan gönüllü öğretmenler ve otizmli öğrencileri tarafından bir program düzenlendi.

02.04.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'da 2 Nisan Dünya Otizm Günü etkinlikleri kapsamında Meydan Parkı'ndan gönüllü öğretmenler ve otizmli öğrencileri tarafından bir program düzenlendi.

Trabzon'da bulunan gönüllüler ve otizmli öğrenciler tarafından otizme dikkat çekmek amacı ile tişörtlere renkli eller ile baskılar yaptılar. Oldukça yoğun katılımın olduğu etkinliğe AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da katıldı. Milletvekili Saral ve Başkan Gümrükçüoğlu etkinlik kapsamında otizme dikkat çekmek amacıyla ellerini boyayarak kartonlara baskı yaptı.

Ülkü İlkokulu Müdürü Abdullah Kul yaptığı açıklamada, toplumda otizme farkındalık sağlamak amacıyla bir program düzenlediklerini söyledi. Kul, "Amacımız otizm bir hastalık değildir, sadece sosyal ve iletişimsel becerilerin gelişmemişlik durumudur. Bu kapsamda uzman öğretmenlerimiz var. Arkadaşlarımız farkındalık ve bilgilendirme amacıyla broşürler dağıtıyorlar. Bunun özel eğitimin verildiği okullara çocuklarımızın yönlendirilmesi gerekiyor. Çocukların evde tutulmaması gerekiyor" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Otizm İçin Renkli Eller - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement