Otomobil Almak Yerine Lokanta Açtı, İstihdam Sağladı - Son Dakika
Güncel

Otomobil Almak Yerine Lokanta Açtı, İstihdam Sağladı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde biriktirdiği parayla otomobil almak yerine lokanta açan Medine Altundağ, iş yerinde 3 kadını da istihdam etti.

04.03.2018 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CİHAN OKUR - Amasya'nın Merzifon ilçesinde biriktirdiği parayla otomobil almak yerine lokanta açan Medine Altundağ, iş yerinde 3 kadını da istihdam etti.

Yaşadığı ilçede evde oturmak yerine iş hayatına atılmaya karar veren 35 yaşındaki Altundağ, yaptığı girişimle diğer kadınlara örnek olurken, üç kadının daha iş gücüne katılmasını sağladı.

Evli, üç çocuk annesi Altundağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev ekonomisine katkıda bulunmak için bir süre aşçılık yaptığını anlattı.

Biriktirdiği parayla araç sahibi olmayı istediğini ancak sonra kendi iş yerini kurmaya karar verdiğini söyleyen Altundağ, birikimiyle yöresel ev yemeklerinin yapıldığı bir lokanta açtığını belirtti.

Çocukluğundan beri bir lokanta açmanın hayalini kurduğunu, önceleri iş yeri açmaya cesaret edemediğini ifade eden Altundağ, yemeklerini beğenen arkadaşlarının "Bir lokanta açsan çok başarılı olursun" demesi üzerine cesaretlendiğini vurguladı.

Kadın olarak iş hayatına atılmanın öz güvenini artırdığını dile getiren Altundağ, "Ahçı olarak birkaç yerde çalıştım, kendime yemek konusunda güveniyorum, seviyorum yemek yapmayı. En büyük mutluluğum insanların yaptığım yemekleri beğenmesi. Bu yüzden sevdiğim işi yapıyorum. Mesleğinde başarılı olunca insanın kendine güveni geliyor. Kendime güvendiğim için bu iş yerini açtım, eşimin de desteği oldu tabii ki. İşlerim şu an çok güzel memnunum." diye konuştu.

Altundağ, iş yerinin temizliği ve sunduğu lezzeti çok önemsediğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Erkek işletmeciler ve kadın işletmeciler arasındaki farkı müşterilerimiz söylüyor. Ben bir kadın olduğum için temizliğe, hijyene çok önem veriyorum, bunu da müşterilerimiz fark ediyor ve takdir ediyor. Yemeklerimizin çok güzel olduğunu söylüyorlar. Kendi evlerinde yemek yiyormuş gibi hissediyorlar, bu da bizim yemeklerimizden ve burada oluşan samimi ortamdan kaynaklanıyor."

Sevdiği işi yapmanın yanında girişimci kadınlara örnek olmak istediğine dikkat çeken Altundağ, şunları kaydetti:

"İnsanlar dışarıda ev yemekleri yemek istiyorlardı, biz de bunu fırsata çevirdik. Birikimlerimden oluşturduğum, küçük bir bütçeyle bu iş yerini aştım. Kendi evimde yemek yapar gibi aynı yöntem ve malzemelerle yemeklerimi yapıyorum. Bunları müşterilerimin yanında yapıyorum onların da hoşuna gidiyor bu durum, kendilerini evlerinde hissediyorlar. Üç kadını da iş yerinde istihdam ettim. Bütün kadınlar hayallerinin peşinden koşsunlar, yeter ki istesinler, sevdikleri işi yapsınlar, başaramayacakları hiçbir şey yoktur."

Altundağ'ın müşterilerinden Recep Özkan ise Altundağ'ın yemeklerini çok beğendikleri, yemeklerini yerken kendilerini bir ev ortamın da hissettiklerini ifade etti.

Altundağ'ın personellerinden Emine Temur da kadın patronla çalışmanın avantajlarının çok olduğunu belirterek, "Burada hep beraber çalışıp ekmek paramızı kazanıyoruz, patronum bayan olduğu için daha rahat ve samimi bir ortamda çalışıyoruz. Medine hanım cesaret edip bu iş yerini açtı bize de ekmek verdi, sağ olsun." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Otomobil Almak Yerine Lokanta Açtı, İstihdam Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement