"Otomobil Motorunun Yapılacağı En İyi İl Elazığ" - Son Dakika
Güncel

"Otomobil Motorunun Yapılacağı En İyi İl Elazığ"

"Otomobil motorunun yapılacağı en iyi il Elazığ" 27 yılda 10 milyondan fazla motor üreten, son olarak ABD'ye İnsansız Hava Aracı motoru ile bir otomobil fabrikası için 5 bin motor üretimi gerçekleştirecek olan fabrikayı Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ziyaret etti Türkiye'nin yerli...

12.11.2017 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Otomobil motorunun yapılacağı en iyi il Elazığ"

27 yılda 10 milyondan fazla motor üreten, son olarak ABD'ye İnsansız Hava Aracı motoru ile bir otomobil fabrikası için 5 bin motor üretimi gerçekleştirecek olan fabrikayı Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ziyaret etti

Türkiye'nin yerli otomobilinin motorlarının Elazığ'da üretilebileceğini belirten Başkan Yanılmaz, her türlü desteğinde verileceğini söyledi

ELAZIĞ - 27 yılda 10 milyondan fazla motor üreten, son olarak ABD'ye İnsansız Hava Aracı motoru ile bir otomobil fabrikası için 5 bin motor üretimi gerçekleştirecek olan fabrikayı gezen Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yerli otomobil motorlarının yapılacağı en iyi ilin Elazığ olduğunu söyledi.

54 yaşındaki Muzaffer Sezgin, Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde 27 yıl önce kurduğu motor fabrikasında şu ana kadar 10 milyondan fazla çeşitli motor üretimi gerçekleştirdi. Türk Silahlı Kuvvetlerine uçak savar motoru, ABD'ye İnsansız Hava Aracı motoru, yine bir otomobil fabrikasına araç motoru üretimine başlayan firma, verilecek desteklerle Türkiye'nin yerli otomobilinin motorlarını da yapmak istiyor. İş adamı Sezgin'e destek için Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'da fabrikayı ziyaret etti. Fabrikada incelemelerde bulunan Başkan Yanılmaz, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

"Otomobil motorlarının yapılacağı en iyi il Elazığ'dır"

Yerli otomobil açıklamaları ile herkesin heyecanlandığını belirten Başkan Yanılmaz, "Elazığ olarak daha çok heyecanlandık. Çünkü ilimizin sanayi alt yapısı, yerli otomobillerin motorlarını imal edebilecek durumdadır. Muzaffer Sezgin, devamlı yeniliğe açık olan çalışmaları ile ilimizin göz bebeği. Güzel çalışmaları ve imalatları var. Bu yerli otomobilin motorlarının imalatını da ilimizde başarı ile yapabilecek durumda. Ben tüm yerli otomobil imalatını yapacak olanlara sesleniyorum. Elazığ bu otomobillerin motorlarının yapılacağı en iyi ildir. Elazığ'ın böyle bir sanayi kültürü ve alt yapısı var. Üniversitemiz bu konuda kendisini ispat etmiştir. Teknik üniversite olarak da dünyada adından söz ettirebilen bir üniversitedir. Yerli otomobil imalatında Elazığ'ın çok önemli bir yer alacağına inanıyorum. Biz Elazığ olarak buna talibiz. Her türlü desteği de vermeye hazırız" dedi.

"Aylık 40 bin motor üretebilecek"

Şu anda Türkiye'nin yerli otomobilinin motorunun tamamını üretmeye talip olduklarını ve üretimde yaptıklarını aktaran firmanın yönetim kurulu başkanı Muzaffer Sezgin ise "Yerli otomobil ana motordan ibaret değil. Koltuk, silecek, direksiyon motorları da var. Bunların tamamını biz yapabiliyoruz. Şu anda günde 500 tane ama ilave bir yatırımla günde bin 400 tane üreteceğiz. Ayda da 40 bin tane üreteceğiz. Bu da Türkiye'de tüm araçlara cevap verecek kapasiteyiz. Alt yapı, bilgi birikimi, üniversite iş birliği ile de en iyi şekilde yaparız" diye konuştu.

"İHA motorlarında çok başarılı oldu"

Fabrikanın bir okul gibi olduğunu dile getiren Adana Bilim Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Tümay, "Muzaffer Sezgin TUBİTAK'a müracat etmiş olduğu iki proje vardı. Birincisi İHA'ların motorlarını üretecekti. Dünya'da en hafif olacak şekilde ve yeni bir teknoloji ile üretmek üzere müracaat etmişti. Çok başarılı olduğunu ve üretimleri tamamladığını gördüm. Yeni projesinde de yeni bir seri motor üretimine geçecek. Burada da genç arkadaşların ekibe dahil olduğu gördüm. Bu gençlerimiz burada yetişecek. Çok ciddi bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Elazığ'da olması ayrı bir önem taşıyor. Yurt dışına bakıldığında değişik kentlerde uzmanlaşmalar görülüyor. Elazığ'da bu motor üretimlerinde teknolojik motor üretimlerinde üst olacak" şeklinde konuştu.

"Dünyaya asenkrom motorlar ihraç edecek seviyede"

Yerli araçlarının motorlarını Elazığ'da üretebileceklerini aktaran Fırat Üniversitesi Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kürüm ise "Muzaffer Sezgin, bu işe ilk başladığı günden bu yana yanında olduk ve destekler verdik. Günün birinde dünyanın her tarafına asenkrom motorlar ihraç edecek seviyeye geldi. Bugün de dünyada kullanılmakta olan en gelişmiş motorları üretebilecek alt yapı var. Çünkü burada 35 yıla yakın endüstriyel imalat deneyimi var. Fırat Üniversitesinde de şu anda iyi bir potansiyel var. Teorik ve mekanik anlamda hiçbir eksik yok" ifadelerini kullandı.

"Otomobil Motorunun Yapılacağı En İyi İl Elazığ"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Otomobil Motorunun Yapılacağı En İyi İl Elazığ' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özgür Özel: CHP dışında atılan her oy AKP'ye atılmış demektir
    18:31 Özgür Özel: CHP dışında atılan her oy AKP'ye atılmış demektir

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Marmaris mitinginde yaptığı konuşmada, CHP dışında atılan her oyun AKP'ye atılmış demek olduğunu belirtti. Özel, Marmaris Belediye Başkan adayı Acar Ünlü'ye destek çağrısı yaparak, AKP'nin kontrolüne geçme riskine dikkat çekti.

  • İranlı turistlerin Nevruz tatili beklentileri karşılamadı
    18:28 İranlı turistlerin Nevruz tatili beklentileri karşılamadı

    İran'da 20 Mart-1 Nisan tarihleri arasındaki nevruz tatili, Van'ın beklentilerini karşılamadı. Her yıl nevruz tatilinde Van'a gelen İranlı turistler, bu yıl beklentileri karşılamadı. Oteller boş kaldı ve esnaf hayal kırıklığına uğradı. İranlı misafirlerin Van ekonomisi için önemli olduğu belirtildi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: 'Gerçek Belediyecilik' için hizmete devam edeceğiz
    18:28 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: 'Gerçek Belediyecilik' için hizmete devam edeceğiz

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hep birlikte 'Gerçek Belediyecilik' diyecek, büyük bir özveriyle bu şehrin güzel insanlarına hizmet etmeye devam edeceğiz.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti
    18:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'taki manolya ağacının altına Zeki Müren'in heykelini dikti. Başkan Tunç Soyer, Zeki Müren'in İzmir ile güçlü bir bağa sahip olduğunu belirtti.

  • Şanlıurfa'da çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı
    18:18 Şanlıurfa'da çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı

    Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Ahmet Yesevi Mahallesi Açıksu Caddesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı. Olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastanelere kaldırıldı.

  • Özel bankalar da emekli promosyon programına katıldı
    18:18 Özel bankalar da emekli promosyon programına katıldı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından özel bankalar da emeklilere verilecek promosyon ödemelerine dahil oldu. Kamu bankalarının belirlediği 8-12 bin lira arasındaki promosyon miktarlarına özel bankaların da uyacağı belirtiliyor.

  • Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı
    18:17 Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı

    Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Ereğli'den Karapınar istikametine seyir halinde olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarptı. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı ve Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Kazayla ilgili tahkikat devam ediyor.


Advertisement