Otomobil Sporları: 38. Yeşil Bursa Rallisi - Son Dakika
Yerel

Otomobil Sporları: 38. Yeşil Bursa Rallisi

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 3.ayağı olan 38. Yeşil Bursa Rallisi; Castrol Ford Team Türkiye'den Yağız Avcı / Bahadır Gücenmez ekibinin liderliği ile tamamlandı

08.07.2013 01:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 3.ayağı olan  38. Yeşil Bursa Rallisi; Castrol Ford Team Türkiye'den Yağız Avcı/Bahadır Gücenmez ekibin liderliği ile tamamlandı.

Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından Oyak Renault sponsorluğunda düzenlenen yarışmada Bursa'dan Yağız Avcı 2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda liderliğe yükseldi.

25 ulusal, 4 historic ve 12 mahalli olmak üzere toplamda 41 ekibin start aldığı organizasyon, aynı takımdan Murat Bostancı/ Onur Vatansever ikilisi Ford Fiesta S2000 ile ikinciliği kazanırken, genel klasman üçüncülüğünü de Pegasus Racing'den Fatih Kara/ Güray Karacar ikilisi kazandı.

Ekipler bugün Tuzaklı, Soğukpınar ve Kirazlı özel etaplarını üçer kez geçerek Crowne Plaza Bursa önündeki finiş podyumuna ulaştılar. Finişe 25 ekipten 15 ekip ulaşabildi. Sınıf 3 birinciliğinde; 3'te 3 yapan Burak Çukurova/ Ünal Tezel ikilisi liderliğini sürdürdü. Sınıf 5'te Kuvvet Erim/ Burak Koçoğlu birinciliği elde etti. Sınıf 6 ve İki Çeker klasmanı birinciliklerini ise Orhan Avcıoğlu/ Burçin Korkmaz ikilisi elde etti. Sınıf 8'de Eytan Halfon/ Sedat Bostancı ikilisi zirvede tamamladı.

Şampiyonada; En İyi Genç Pilot Castrol Ford Team Türkiye'den Murat Bostancı, En İyi Genç Co-Pilot Team 47 Motorsports'tan Ümitcan Özdemir ile yarışan Gökay Gökşen, En İyi Bayan Co-Pilo'da Bonus Unifree Parkur Racing'den Burcu Burkut Erenkul ile yarışan Şeyma Yağız oldu.

30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık historic rally klasmanında, son 2 yılın Türkiye Historic Rally Şampiyonu Engin Kap/ Başar Yavuzekibi liderliğini sürdürdü. Bu klasmanda ikinciliği  Kerem Üstünkaya/Özden Yılmaz elde ederken, Kemal Gamgam/ Orkun Demir üçüncülüğü elde etti.

Historic Kategori 2'de Engin Kap/ Başar Yavuz birinciliği, Kerem Üstünkaya/Özden Yılmaz ikinciliği ve Haydar Güçlü/Hakan Kanca üçüncülüğü kazandı. Mahalli klasmanda ise; Alptekin Işıkalp/ Ahmet Kaya ikilisinin liderliği ile sonuçlandı. Bu ikili Kategori 3 birincisi olurken, Alper Akgün/Serkan Okan  ikinciliği ve Kategori 1 birinciliğini elde etti. Bora Çantepe/Soner Çevik üçüncülüğü ve Kategori 2 birinciliğini kazandı.

Türkiye Ralli Şampiyonası'na, 17-18 Ağustos tarihlerinde Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından organize edilecek olan Hitit Rallisi ile devam edecek. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Otomobil Sporları: 38. Yeşil Bursa Rallisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement