Otomotiv Gazetecileri Yılın Otomobilini Seçiyor - Son Dakika
Genel

Otomotiv Gazetecileri Yılın Otomobilini Seçiyor

Otomotiv gazetecileri yılın otomobilini seçiyorİSTANBUL - Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimlerinde geri sayım başladı.

05.04.2017 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otomotiv gazetecileri yılın otomobilini seçiyor

İSTANBUL - Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen " Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimlerinde geri sayım başladı. Ocak 2016-Şubat 2017 tarihleri arasında satışa sunulan 25 'yeni' modelin aday olarak katıldığı oylamada, birinci seçilen otomobil, 11 Nisan 2017'de düzenlenecek olan gala gecesiyle açıklanacak.

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimleri yapıldı. Intercity İstanbul Park'ta gerçekleşen test sürüşleri ile finale kalan araçlar, otomotiv gazetecilerin zorlu testinden geçti. Ocak 2016 - Şubat 2017 tarihleri arasında satışa sunulan 25 'yeni' modelin aday olarak katıldığı yarışmada oylama sonucu birinci belirlenecek. 7 finalist otomobilin test sürüşünü İstanbul'daki Formula 1 pistinde gerçekleştiren her jüri üyesi sahip olduğu 250 puanı adaylar arasında dağıtacak. En fazla puan alan finalist, Türkiye'de Yılın Otomobili seçilecek. Birincinin açıklanacağı Gala Gecesi ise 11 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek.

"Eleme, oylama ve test sürüşleri, Avrupa'da ki yarışmalarla aynı düzeyde"

Otomotiv Gazeteciler Derneği Başkanı Ufuk Sandık, eleme, oylama ve test sürüşlerinin Avrupa'da emsal teşkil eden yarışmalarla aynı düzeyde olduğunu belirterek, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Türkiye'de yılın otomobili seçimleri, geçen yıl ülkemizde olduğu kadar yurt dışında da ses getirmişti. OGD'nin ana kuruluş amacında da yer alan tüketiciyi bilgilendirme misyonunun bir parçası olan yılın otomobili seçimlerinin, tüketicinin otomobil tercihinde de önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz" dedi.

7 finalist otomobilin test sürüşünü İstanbul'daki Formula 1 pistinde gerçekleştiren her jüri üyesi sahip olduğu 250 puanı adaylar arasında dağıtacak. En fazla puan alan finalist, Türkiye'de Yılın Otomobili seçilecek. Birincinin açıklanacağı Gala Gecesi ise 11 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek.

(EY

Otomotiv Gazetecileri Yılın Otomobilini Seçiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Otomotiv Gazetecileri Yılın Otomobilini Seçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement