Otomotiv şirketleri "kar ve buz"u fırsata dönüştürdü - Son Dakika
Güncel

Otomotiv şirketleri "kar ve buz"u fırsata dönüştürdü

Otomotiv şirketleri "kar ve buz"u fırsata dönüştürdü

Kış mevsiminin çetin geçtiği Kars'ta otomotiv şirketleri, araçlarını olumsuz hava koşullarında test ederek müşterilerine kar ile buzda sürüş eğitimi veriyor.

19.02.2020 11:10  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kış mevsiminin çetin geçtiği Kars'ta otomotiv şirketleri, araçlarını olumsuz hava koşullarında test ederek müşterilerine kar ile buzda sürüş eğitimi veriyor.

Otomotiv şirketleri, Sarıkamış ilçesinde araçlarının tanıtımını yaparak Türkiye'nin dört bir yanından gelen müşterilerine, kar ve buzda araç sürüş eğitim programı düzenliyor.

Kars- Ardahan sınırları içerisinde yer alan ve yüzeyi tamamen donan Çıldır Gölü ile kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı sarıçam ormanları arasında oluşturulan zorlu parkularda sürücüler uzmanlar eşliğinde eğitim aldı.

Programda karlı ve buzlu yollarda ilerlemekte güçlük çeken sürücüler, zaman zaman zorlu eğitimi keyifli hale getirerek drift yaptı.

Şirketler eğitim programıyla müşterilerine, araçlarının kötü hava koşullarındaki performanslarını gösterme fırsatı buldu.

Bu yıl eğitimlere yeni parkurlar eklendi

Bir şirketin motor sport takım yöneticisi ve akademi proje sorumlusu Ahmet Köseleci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimlerin bu sene altıncısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yüzeyi donan Çıldır Gölü'nde de eğitim verdiklerini ifade eden Köseleci, "Bu sene de parkurlarımıza yenilerini ekledik. Off-road araçlarımızla Sarıkamış'ta kar sürüşü yapıyoruz. Oldukça güzel bir doğada, güzel bir ortamda katılımcılar çok keyifli anlar yaşıyor ve çok güzel şeyler görüyorlar." dedi.

Otomotiv firmasının ürün müdürü Mustafa Güven de önceki yıllarda Kars'ta eğitimler düzenlediklerini anımsattı.

Bu yıl da yeni araçlarla kar ve buz pistinde sürüş aktivitesi yaptıklarını anlatan Güven, "Önümüzdeki yıllarda da daha da farklı modellerle bu sürüş etkinliklerine devam etmeyi planlıyoruz. Günde 3 farklı grubumuz oluyor. İkişer gruplarla iki buçuk saatlik seanslar şeklinde araçlarımızın özelliklerini katılımcılarımızla paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Eğitimlerin yanı sıra doğayı ve yaban hayatını da keşfediyorlar

Programın eğitim birim yöneticisi Murat Karabulut ise eğitimlerle sürücülere aynı zamanda Sarıkamış'ın muhteşem güzelliklerini gösterme fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Eğitimlerin keyifli geçtiğini aktaran Karabulut, şöyle konuştu:

"Burada KuzeyDoğa Derneği ile çalışarak bir sosyal sorumluluk projesine de imza atıyoruz. Hem katılımcılarımızın bu yabani hayvanlarla ilgili bilgi sahibi olmasını sağlıyoruz hem de bu sarıçamlarla bezenmiş Sarıkamış'ın da güzelliğinin farkına varmalarını, görmelerini istiyoruz. Umarım önümüzdeki dönemlerde daha nice güzel projelere imza atacağız."

Uğur Sorkun da eğitimlere İstanbul'dan katıldığını belirterek, "Çok eğlenceli iki gün geçirdik. İki günün sonunda arazi araçlarıyla yaşadığımız tecrübe de çok güzeldi. Performans etkinlikleri de çok başarılıydı. Diğer etkinliklere de katılmayı düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Otomotiv şirketleri 'kar ve buz'u fırsata dönüştürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı
    19:56 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Ziyarette, Manisa'nın potansiyeli ve işbirliği konuları ele alındı.

  • Kahramanmaraş'ta çift, traktörlerini gelin arabasına dönüştürdü
    19:54 Kahramanmaraş'ta çift, traktörlerini gelin arabasına dönüştürdü

    Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yaşayan çift, düğünlerini unutulmaz kılmak için çiftçilikte kullandıkları traktörü gelin arabası yapmaya karar verdi. Gelin ve damat, traktörle şehir turu yaparak düğün salonuna geldi. Davetliler, süslenmiş traktörün önünde fotoğraf çektirdi.

  • İzmir'de öz kardeşini öldüren şüpheli Sırbistan'da yakalandı
    19:53 İzmir'de öz kardeşini öldüren şüpheli Sırbistan'da yakalandı

    İzmir'de öz kardeşini öldürdükten sonra Sırbistan'a kaçmak isteyen şahıs, İnterpol'ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nda yakalandı. Yakalanan şüpheli, İzmir'den Sırbistan'a giden polis ekipleri tarafından havayolu ile Türkiye'ye getirildi. Şüpheli, sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşi ile aralarındaki husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini ifade etti.

  • Havvanur Kethüda, Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı
    19:53 Havvanur Kethüda, Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

    Hırvatistan'ın Porec kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda kadınlar +81 kiloda yarışan Havvanur Kethüda, finalde Ukraynalı rakibini mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Trabzon Havalimanı'nda düzenlenen karşılama töreninde Kethüda, milli marşımızı okuttuğu için gururlu olduğunu belirtti ve gelecek hedeflerini paylaştı.

  • Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu
    19:51 Selendi'de Tütün Fideleri Toprakla Buluştu

    Manisa'nın Selendi ilçesinde tütün ekimi yeniden artış gösteriyor. Selendili çiftçiler, tütün fidelerini toprakla buluşturarak yoğun bir sezon geçiriyor. Tütün dikimleri yıl sonuna kadar sürecek ve üreticiler yüksek fiyatlar bekliyor.

  • İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti
    19:48 İnegöl'de Odun Keserken Kaza: Bir Kişi İki Ayağını ve Elini Kesti

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi, evinin bahçesinde spiralle odun keserken bir anlık dikkatsizlik sonucu iki ayağını ve elini kesti. Yaralı genç, ailesinin yardımıyla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • İstanbul Büyükçekmece'de Otomobil Göle Düştü: Sürücü Yaralandı
    19:48 İstanbul Büyükçekmece'de Otomobil Göle Düştü: Sürücü Yaralandı

    İstanbul Büyükçekmece'de seyir halinde olan bir otomobil, kontrolden çıkarak yol kenarındaki göle düştü. Kazada sürücü yaralandı ve olay yerinde AFAD, itfaiye ve polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı ve araçta başka biri olma ihtimali üzerine arama çalışmaları devam ediyor.

  • Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi
    19:48 Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Turizmde Estetik' konulu panel gerçekleştirildi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Turizmde Estetik' konulu panelde, şehir ve kent kavramlarının estetik açıdan farklılık gösterdiği vurgulandı. Panelde, konuşmacılar şehirlerin estetik anlayışının henüz gelişmekte olduğunu belirtirken, sağlık turizmi ve şehirlerin turizm potansiyeli üzerine sunumlar yapıldı.

  • Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı
    19:45 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklara başladı

    Sivasspor, Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı. Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda takım, ısınma hareketleri, pas çalışmaları ve çift kale maç yaparak hazırlıklarını tamamladı. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla çalışmalarına devam edecek. Maç, 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı
    19:44 Sivas'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı, Sürücü Yaralandı

    Sivas'ın kent merkezinde meydana gelen kazada, bir otomobil önce park halindeki araca çarptı, ardından takla attı. Kazada sürücü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Depo olarak kullanılan alan küle döndü
    19:44 Depo olarak kullanılan alan küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir apartmanın yanında bulunan garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında küle döndü. Yangın sonucunda depodan geriye sadece küller kaldı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti
    19:43 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü ziyaret ederek adalet talebinde bulundu.


Advertisement