Otoyollarda Ses Yutucu Asfaltla Gürültü Engellenecek - Son Dakika
Ekonomi

Otoyollarda Ses Yutucu Asfaltla Gürültü Engellenecek

Ulaştırma Bakanı Arslan, yollarda gürültü haritası hazırladıklarını belirterek "Ses yutucu asfaltlarla gürültüyü önleyeceğiz" dedi.

13.12.2017 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kent merkezleri ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde araçlardan kaynaklı oluşan gürültü kirliliğini önlemek için karayollarına ses perdeleri örülecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yılda 3 milyondan fazla aracın geçtiği ana karayollarının belirlenerek gürültü durumuna ilişkin haritalar hazırlandığını ifade etti. Buna göre 8 bin 500 km karayolunda gürültü haritası hazırlanması gerektiğini vurgulayan Arslan, "Amacımız gürültü seviyesini yönetmelik kriterlerine uyumlu hale getirmek. Bu güne kadar 629 km karayolunun gürültü haritaları tamamlandı. 150 km muhtelif yollarda da çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Bakan Arslan hayata geçirilecek gürültü perdesi projesi hakkında da açıklamalarda bulundu.

YOLLAR BÖLÜNDÜ

2002 yılı sonunda 6 bin 101 km olan bölünmüş yol uzunluğunu 2017'de 26 bin 37 km'ye çıkardıklarını belirten Arslan, bunların 9 bin 871 km'sinin bitümlü sıcak asfalt, 16 bin 166 km'sinin ise sathi kaplama olduğunu söyledi.

Bölünmüş yollarla birlikte yürütülen trafik güvenliği çalışmaları ile 2003-2017 yılları arasında bin 384 adet kaza kara noktası ve kaza potansiyeli yüksek kesimde iyileştirme çalışması yaptıklarını belirten Arslan, "Kazaların yaklaşık yüzde 70'inin meydana geldiği kavşakların trafik güvenliğini artırmak amacıyla ana koridorlarımız başta olmak üzere gerekli tüm düzenlemeleri yapıyoruz. Gelişmiş ülkelerde bulunan affeden yol uygulamalarını ülkemizde uygulamaya başladık" dedi.

Arslan, hız yönetimi, yolların geometrik standartlarının düzenlenmesi, oto korkuluklarda enerji sönümleyici sistemlerinin uygulanması, acil kaçış rampalarının affeden yol sistemlerinin başlıca uygulama alanı olduğunu ifade etti.

8 BİN 500 KM'NİN HARİTASI ÇIKARILACAK

8 bin 500 kilometre karayolunda gürültü haritası hazırlanması gerektiği bilgisini veren Arslan, "Amacımız gürültü seviyesini yönetmelik kriterlerine uyumlu hale getirmek. Bu güne kadar 629 km karayolunun gürültü haritaları tamamlandı. 150 km için ise çalışmalarımız sürüyor" dedi.

SES YUTUCU ASFALT YAPILACAK

Gürültü haritaları tamamlandıktan sonra belediyelerin koordinasyonunda eylem planı hazırlanacağını söyleyen Arslan, "Ses bariyerleri, ses yutucu asfalt kaplamalar ve yalıtım sağlayan peyzaj uygulamaları yapılacak" dedi.

3 MİLYON ARAÇ GEÇEN YOLLAR

Şu anda da vatandaşların konforu için gürültü perdeleri yaptıklarını kaydeden Arslan, "Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Yönetmeliği'ne göre yılda 3 milyondan fazla aracın geçtiği karayollarımızda gürültü durumuyla ilgili haritalar hazırlanıyor" dedi. (Sabah)

Otoyollarda Ses Yutucu Asfaltla Gürültü Engellenecek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Otoyollarda Ses Yutucu Asfaltla Gürültü Engellenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?
    23:09 Getir, küçülüyor mu? FreshDirect ve BiTaksi'yi satacak mı?

    Getir, son yıllarda büyük bir büyüme göstererek Türkiye sınırlarını aşmış ve Avrupa ülkelerinde de hizmet vermeye başlamıştır. Ancak son gelişmelere göre şirketin küçülmeye hazırlandığı iddia edilmektedir. Getir'in Aralık 2023'te satın aldığı FreshDirect ve Türkiye'de hizmet veren BiTaksi'yi satmayı planladığı söylenmektedir. Şirketten henüz resmi bir açıklama gelmemiştir, bu nedenle küçülme şimdilik bir söylentiden ibarettir. Getir, şu anda Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'de faaliyet göstermektedir.

  • TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir
    23:09 TOFAŞ, Türkiye'de Jeep Üretimine Başlayabilir

    TOFAŞ firmasının Türkiye'de Jeep üretimine başlayabileceği ortaya çıktı. Yeni Jeep CEO'su Antonio Filosa'nın maliyetleri düşürmek adına üretimi başka ülkelere kaydırmayı planladığı ve Türkiye'nin seçenekler arasında olduğu biliniyor. Markanın 2030 hedefi ise global satışlarını 2 katına çıkarmak. TOFAŞ ile uzun süreli bir iş birliği ihtimali konuşuluyor.

  • TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor
    23:08 TİKA, Zimbabve'de tarım sektörüne destek sağlıyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Zimbabve'de tarım sektöründe mesleki ve teknik eğitime destek amacıyla çeşitli tarım ekipmanları temin ediyor. TİKA'nın sağladığı yer fıstığı ayıklama ve mısır taneleme makineleri, Zimbabveli gençlerin mesleki eğitimlerine katkı sağlamak için kullanılacak. Proje, Zimbabve'nin tarıma elverişli topraklarında gençlerin geleceğine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • Alanya Belediyesi'nin 1 milyar TL'den fazla borcu olduğu ortaya çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 milyar TL'den fazla borcu olduğu ortaya çıktı

    31 Mart'taki yerel seçimlerde CHP'den Alanya Belediye Başkanı seçilen Osman Tarık Özçelik seçimden önce Alanya halkına verdiği sözü tuttu ve Alanya Belediyesi'nin mevcut alacak ve borç listesini kamuoyuyla paylaştı. Belediye binasına da asılan listeye göre belediyenin 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu dikkat çekti.

  • Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor
    21:39 Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam yok, suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alınıyor

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı tebliğ tasarısının ardından KDV oranlarında artış olmadığını belirtti. Lokanta ve kafelerdeki yiyecek ve içeceklerdeki KDV oranı ise yüzde 8'den yüzde 10'a, yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkartılacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı
    21:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomi, güvenlik, deprem, hak ve özgürlükler ile terörle mücadele başta olmak üzere acil sorunlarımıza odaklanmış bulunuyoruz" dedi.

  • IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024
    20:52 IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024

    Uluslararası Para Fonu (IMF), 2024 için küresel ekonomik büyüme tahminini Ocak ayındaki tahminine göre 0.1 puan artırarak %3.2 olarak revize etti. IMF'nin Nisan ayı Dünya Ekonomik Görünüm raporuna göre, gelişmiş ekonomilerin bu yıl %1.7 büyümesi bekleniyor. Raporda, COVID-19 pandemisinin ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yanı sıra düşük üretkenlik, artan jeoekonomik parçalanma gibi faktörlerin büyümeyi olumsuz etkilediği belirtildi. IMF, 2024 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminini ise son yılların en düşük seviyesi olan %3.1 olarak açıkladı. IMF, enflasyonun düşmesine rağmen faiz oranlarının arttığını ve yüksek borçlu gelişmekte olan ülkeler için borç dinamiklerinin daha az olumlu hale geldiğini belirterek ülkelerin mali tamponlarını yeniden oluşturmalarını önerdi.

  • Lokanta ve kafelerde KDV zammı iddialarına Bakan Şimşek'ten yalanlama
    20:40 Lokanta ve kafelerde KDV zammı iddialarına Bakan Şimşek'ten yalanlama

    Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, gıdadaki KDV istismarını önlemek için başlattığı çalışma, sosyal medyada ''Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam geldi'' şeklinde yorumlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada ''KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz.'' ifadelerini kullandı.


Advertisement