Ovacık'ta "Kadının Adı Var Ürettikçe Güzelleşir Hayat" Projesi - Son Dakika
Güncel

Ovacık'ta "Kadının Adı Var Ürettikçe Güzelleşir Hayat" Projesi

Ovacık İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü takı tasarım ve kuaförlük kursu törenle hizmete açıldı.

21.01.2016 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ovacık İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü takı tasarım ve kuaförlük kursu törenle hizmete açıldı.

Kursa katılan kadın kursiyerler, kurs süresince pansiyonda kalan kız öğrenciler ile kendi bakımlarını yapamayan yaşlı kadınların saçlarını yapacak.

Ovacık ilçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Cem Kızılyel, takı tasarım ve kuaförlük kurslarının açılışında yaptığı konuşmada, SODES projeleri kapsamında düzenlenen takı tasarım kursunun 2, kuaförlük kursunun da 7 ay süreceğini söyledi.

Hizmete açılan takı tasarım ve kuaförlük kurslarının ilçede önemli bir sosyal faaliyet olacağını ve bayanların üretim yapmalarına vesile olacağını ifade eden Kızılyel, şunları kaydetti:

"İlçemizdeki dezavantajlı grup içinde yer alan genç kız ve kadınlara kuaförlük ve takı tasarım meslek dalında eğitim programlarını uygulayarak, vasıfsız olan genç kız ve kadınlarımızın bilgi ve becerilerini geliştirmek istiyoruz. Ekonomik yaşamda daha fazla yer almalarını sağlayarak meslek sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Açacağımız kuaförlük atölyesi sayesinde ilçemizdeki yatılı okuyup bir hafta boyunca eve gitmeyen pansiyonda kalan kız öğrencilerimiz ile bakımını yapAmayan yaşlı kadınlarımızın saç bakımı kursiyerlerimiz tarafından yapılacaktır."

Kızılyel, proje kapsamında 34 kursiyere günlük devam ücreti olarak 15 lira verileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Ovacık Kaymakamı Kürşad Karaca ile Belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yerlikaya'nın katılımıyla kursların açılışı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ovacık'ta 'Kadının Adı Var Ürettikçe Güzelleşir Hayat' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement