Ovit Dağı'nda 'Barış ve Kardeşlik Halkası' Rekoru Denenecek - Son Dakika
Güncel

Ovit Dağı'nda 'Barış ve Kardeşlik Halkası' Rekoru Denenecek

Ovit Dağı\'nda \'Barış ve Kardeşlik Halkası\' Rekoru Denenecek

Ekşioğlu Vakfı'nın Rize'nin İkizdere İlçesi'ndeki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda 16 Nisan'da düzenleyeceği Kar Şenliği'nde, terörizme karşı kar üzerinde, 'sevgi, barış ve kardeşlik halkası' oluşturularak rekor denemesi yapılacak.

27.03.2016 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekşioğlu Vakfı'nın Rize'nin İkizdere İlçesi'ndeki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda 16 Nisan'da düzenleyeceği Kar Şenliği'nde,  terörizme karşı kar üzerinde, 'sevgi, barış ve kardeşlik halkası' oluşturularak rekor denemesi yapılacak.

Rize ile Erzurum'u birbirine bağlayan ve kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığı Ovit Dağı geçidinde 16 Nisan'da düzenlenecek 5'inci Ovit Kar Şenliği ile ilgili olarak Ekşioğlu Vakfı'nca yol güzergahı üzerinde açıklama yapıldı. Kar üzerine konulan Türk bayrağı  önünde oluşturulan kardan kürsüde el ele tutuşan halk oyunları ekipleri ve  vatandaşların arasında açıklama yapan Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı Necati Selvitop, Almanya'nın Duisburg kentinin 1144 öğretmen ve öğrenci ile elinde bulundurduğu, 'Kar üzerinde sevgi, barış ve kardeşlik halkası' rekorunu en az 1500 öğrenci ve öğretmen ile kırmak istediklerini söyledi. Dünyaya, 'Terörizme hayır, sevgi, barış ve kardeşlik halkasına evet' mesajı vereceklerini ifade eden Selvitop, "Ovit yaylasındaki beyaz örtüde el ele tutuşarak kenetleneceğiz. 2 bin 640 rakımlı Ovit'in zirvesinden Avrupa'ya ve dünyaya sevgi ve barış halkası kuracağız. Terörizme karşı tepkimizi rekor denemesi ile dile getireceğiz. Rekoru kırarak hem dünyaya sevgi ve kardeşlik mesajı vereceğiz, hem de Ovit Yaylası'nın adını Guinnes Rekorlar Kitabı'na böylesine anlamlı bir etkinlikle tekrar yazdırmış olacağız" dedi.

Ovit Yaylası'nda Ekşioğlu Vakfı tarafından 2014 yılında gerçekleştirilen Yayla Şenlikleri'nde Yunanistan'ın 303 kiloyla elinde bulundurduğu tek seferde sütlaç pişirme rekoru 1295 kilo ile kırılmıştı. Guınnes Rekorlar Kitabı da rekor denemesini onaylamıştı.

- Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ovit Dağı'nda 'Barış ve Kardeşlik Halkası' Rekoru Denenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement