Ovit Yaylası'nda ödüllü çöp toplama yarışması - Son Dakika
Güncel

Ovit Yaylası'nda ödüllü çöp toplama yarışması

Ovit Yaylası\'nda ödüllü çöp toplama yarışması

RİZE'nin İkizdere ilçesinde düzenlenen 21. Ekşioğlu Vakfı Uluslararası Ovit Yayla Festivali'ne katılanların çevreye bıraktığı çöp ve atıkların toplanması için para ödüllü yarışma düzenlendi.

19.08.2019 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RİZE'nin İkizdere ilçesinde düzenlenen 21. Ekşioğlu Vakfı Uluslararası Ovit Yayla Festivali'ne katılanların çevreye bıraktığı çöp ve atıkların toplanması için para ödüllü yarışma düzenlendi. En fazla çöp toplamak için yarışanlar kısa sürede yaylayı tertemiz etti.

İkizdere ilçesinde deniz seviyesinden 2 bin 640 metre yükseklikteki Ovit Yaylası'nda düzenlenen ve 2 gün süren 21'incisi Ekşioğlu Vakfı Uluslararası Ovit Yayla Festivali sona erdi. Ödüllü yarışmaların düzenlendiği, Karadenizli sanatçıların sahne aldığı festivale katılanların yaylaya bıraktığı çöp ve atıkların toplanması için ilginç bir yarışma düzenlendi. En fazla çöp toplayanın ödüllendirileceği yarışmaya 26 kişi başvurdu. Çöp poşeti dağıtılan yarışmacılar, kolları sıvayarak yayla alanındaki çöpleri toplamak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Yarışmacılar kısa sürede yaylayı tertemiz etti. Yarışmada en fazla çöp toplayan birinciye 500 lira para ödülü verilirken, tüm katılımcılar para ile ödüllendirildi.

Çöp toplama yarışmasına katılan Sezer Yener, "Aslında hiç çöp bırakmamamız lazım, ama insanlar çöplerini bırakıp gidiyorlar, yarışma niyetine değil ama bu vesile ile biz de çöp toplama etkinliğini içinde olduk" dedi.

'AMACIMIZ DOĞA BİLİNCİNİ AŞILAMAK'

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Süleyman Ekşi, festivalde 2 günde on binlerce kişinin yaylada buluştuğunu belirterek, "Festivalimiz yoğun bir katılım ile sona erdi. Çok güzel bir havada, eşişiz bir doğanın içinde, müzik, eğlence, bol aktivite ile etkinliklerimizi tamamladık. Son gün yaklaşık 20 bin kişi festivale katıldı. İnsanlar festival alanını terk etmeye başladıkça etrafa saçılan çöpleri gördük ve hemen devreye girerek kalan katılımcılarımızla bir yarışma yaptık. Jest olsun diye de para ödülü koyduk. Amacımız doğa bilincini aşılamak, geleceğe temiz bir dünya bırakılması gerektiğini vurgulamaktı. Festival alanını geldiğimiz gibi bırakarak buradan ayrılacağız. Gelecek yıl daha eğlenceli ve daha kapsamlı bir programla yine Ovit'te olacağız" diye konuştu.

'SADECE AYAK İZLERİMİZİ BIRAKALIM'

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz de, "Vahşi doğası ve yaylaları ile ünlü Karadeniz'imizde piknik yapanlar, festivale gelenler doğayı maalesef buldukları gibi bırakmıyorlar. Çok üzülüyoruz. Ovit'te de güldük, eğlendik, horon ettik, yedik, içtik sonra etrafta çöplerimizi bırakarak alanı terk ettik. Güzel bir etkinlik ile katılımcıların çöpleri toplaması sağlandı. Para ödüllü de olsa bu yarışma sayesinde temiz bir çevre bırakarak festival alanından ayrılıyoruz. Lütfen doğada sadece ayak izlerimizi bırakalım, bu hassasiyette yaşayalım" diyerek çöp toplayan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ovit Yaylası'nda ödüllü çöp toplama yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.


Advertisement