Övünç Madalyası Töreninde Şehit Annesi Bayıldı, Vali Ağladı - Son Dakika
Güncel

Övünç Madalyası Töreninde Şehit Annesi Bayıldı, Vali Ağladı

Övünç Madalyası Töreninde Şehit Annesi Bayıldı, Vali Ağladı

Gaziantep'te Düzenlenen Devlet Ödünç Madalyası Töreni Duygulu Görüntülere Sahne Oldu.

22.06.2010 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit Mehmet Gücük'ün annesi baygınlık geçirirken, babası, "Çocuklarımızı şehit verdik ama onların yerine cepheye gitmeye hazırız" dedi. Vali Süleyman Kamçı, gözyaşlarına hakim olamayıp platformdan indi.

Terör örgütüyle girdiği silahlı çatışmada şehit olan erler İsmet Esen, Adem Özdemir, Abdurrahim Zencir, Mehmet Coşkun, Mehmet Cücük ve Zeynel Direkçi'nin yakınları ile gazi Uzman Çavuş Ahmet Uğur, erler Cuma Bozkurt, Kadir Alkurt, Fahrettin Özdemir ve Orhan Şipal'e törenle Devlet Ödünç Madalyası ve beraatı verildi. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki törene Vali Süleyman Kamçı, , 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Asım Güzelbey, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ile il yöneticileri, subay ve astsubaylarla şehit yakınları ve gaziler katıldı. Törende Tuğgeneral Karakuş şehit annelerinin ellerini öperken, kolunu kaybeden gazi Uzman Çavuş Ahmet Uğur ise Vali Süleyman Kamçı ile protez kolunu kullanarak tokalaştı.Törende şehitlerin özgeçmişlerinin okunması sırasında sıra Dağlıca'da 11 arkadaşıyla yaşamını yitiren şehit Er Mehmet Cücük'e geldiğinde anne Yeter Cücük fenalaştı. Sağlık görevlileri baygınlık geçiren şehit annesini ilk müdahalenin ardından dışarı çıkardı.

Madalya ve beraatların Vali Süleyman Kamçı tarafından verilmesinin ardından toplu fotoğraf çektirildi. Bu sırada Vali Kamçı'nın yanına yaklaşan Şehit Mehmet Cücük'ün babası Cabbar Cücük, "Sayın Valim bu teröristlere taviz verilmesin. Biz çocuklarımızı şehit verdik ama onların yerine cepheye gitmeye hazırız" dedi. Bu konuşma salondan büyük alkış alırken Vali Kamçı ise gözyaşlarına hakim olamayıp ağlayarak platformdan indi.

Ahmet KAYA - Zeki GÜNAY/ GAZİANTEP - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Övünç Madalyası Töreninde Şehit Annesi Bayıldı, Vali Ağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement