Oyak Matematik Yarışması'nın 10.Yıl İl Birincileri Açıklandı - Son Dakika
Eğitim

Oyak Matematik Yarışması'nın 10.Yıl İl Birincileri Açıklandı

Oyak Matematik Yarışması\'nın 10.Yıl İl Birincileri Açıklandı

OYAK Grubu İştirakleri'nin bulunduğu illerde 10 yıldan bu yana düzenlenen Liselerarası Matematik Yarışması, 19 Kasım 2011 Cumartesi günü 15 ilde eş zamanlı düzenlendi.

12.01.2012 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Amfisinde düzenlenen OYAK Liselerarası Matematik Yarışması Hatay İl Birinciliği Ödül Töreni'ne İSDEMİR Yöneticilerinin yanı sıra; il ve ilçe protokolü mensupları, yarışmacı okulların öğrencileri, idarecileri ve aileleri katıldı.

Törende yapılan konuşmalarda OYAK Matematik Yarışması'nın akademik kalitesi, ödülleri ve her geçen yıl artan uygulama alanı ile önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğu vurgulandı.

Teknolojinin anahtarı ve bütün bilimlerin yaslandığı alan olan matematiğin meslek seçimindeki önemi, teknoloji üretme yarışında dünya ile rekabet edebilmeyi sağlayan evrensel bir dil olduğu belirtildi.

Hatay.'da ilk üçe giren okullar;

Hatay İl Birincisi İstiklal Anadolu Makzume Lisesi

Hatay İl İkincisi Hatay Fen Lisesi

Hatay İl Üçüncüsü Naim ATAKAŞ Anadolu .Lisesi

Son 10 yılda 3.449 okulda 13.796 öğrencinin katıldığı yarışmanın bu yıl 19 Kasım 2011, Cumartesi günü düzenlenen I. aşama sınavında 15 ilden toplam 483 okul ve 1932 öğrenci yarıştı.

11 OYAK İştirakinin üstlendiği ve 15 ilde yapılan yarışma bu sene Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlendi. Bu illerde organizasyona Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento, OYAK Beton, Renault MAIS, Erdemir, İsdemir, Ermaden ve Tukaş ev sahipliği yaptı.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere duvar saati, "Oyunun Kurallarını Fizik Söyler" isimli kitap ve yarışmaya katılan tüm okullara 1000TL – 2000TL arasında yardım, İl birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine 1'er Cumhuriyet Altını verildi. 2012 Nisan'da İstanbul'da misafir edilecek 15 il birincisi ekip ve aileleri hem İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarını gezecek hem de seçkin üniversiteleri ziyaret edip mezunları ile bir araya gelecekler. Nisan ayında yapılacak final sınavını kazanacak okul ve ekip üyelerine yarışmanın anısına çeşitli hediyeler dağıtılacak.

İlk kez 2003 yılında 5 il ve 107 okulda "Hayat Matematiktir" sloganı ile başlayan Liselerarası Matematik Yarışması'nda temel amaç;

Ø Türk insanının gündemine analitik düşünme ve çözümleme pratiğini yerleştirmek

Ø Matematiğe ilgi duyan gençleri teşvik etmek

Ø Matematik sevgisini aşılamak

Ø Matematiğin yaşam ile bağını ortaya koymak

Ø Başarı ve Kazanma duygularını tattırmak

Ø Kişisel iç disiplini artırmak

Ø Farklı dünyalara kapılar açmak olarak belirlenmişti.

Böylelikle matematiğin;

Ø Evrensel dil olduğunu,

Ø İnsanlığın ortak düşünme aracı olduğunu,

Ø Hem bilim, hem de sanat olduğunu

Ø Bireylerin analiz, sentez, kavrama gibi akıl yürütmelerine olanak sağladığını,

Ø Bireylerin kararlı, düzenli ve sistemli olmalarına yardım ettiğini,

Ø Zihin ve yetenek gelişmesine yardımcı olduğunun anlatılmaya çalışıldığı belirtildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Oyak Matematik Yarışması'nın 10.Yıl İl Birincileri Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement