Oyak-Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, Légion D'honneur Nişanı - Son Dakika
Ekonomi

Oyak-Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, Légion D'honneur Nişanı

Oyak-Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, Légion D\'honneur Nişanı

Oyak-Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu'na, İstanbul'daki Fransız Sarayı'nda düzenlenen törenle Fransa Büyükelçisi Laurent Bili tarafından Légion d'Honneur nişanı takdim edildi Oyak-Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu'na, İstanbul'daki...

11.07.2012 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oyak- Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu'na, İstanbul'daki Fransız Sarayı'nda düzenlenen törenle Fransa Büyükelçisi Laurent Bili tarafından Légion d'Honneur nişanı takdim edildi Oyak-Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu'na, İstanbul'daki Fransız Sarayı'nda düzenlenen törenle Fransa Büyükelçisi Laurent Bili tarafından Légion d'Honneur nişanı takdim edildi.

Oyak Renault'tan yapılan açıklamada Büyükelçi Bili tören sırasında yaptığı konuşmada, Fransa'nın bu nişanla, çok büyük bir önem verdiği Tarık Tunalıoğlu'nun şahsi ve mesleki geçmişine duyduğu minneti ifade ettiği belirtildi.

1802'de Napoléon Bonaparte tarafından oluşturulan Légion d'Honneur nişanı Fransa tarafından verilen en prestijli nişan sayılıyor ve o yıllardan günümüze iş ve sanat dünyasının başarılı kişilerine veriliyor.

-"BURSA FABRİKASI RENAULT'UN EN BAŞARILI FABRİKALARINDAN BİRİ"-

Verilen bilgiye göre, törene Fransa Başkonsolosu Hervé Magro, Tarık Tunalıoğlu'nun ailesi ve iş arkadaşlarıyla Türk ve Fransız iş dünyasının önde gelen isimleri katıldılar. Légion d'Honneur takdim törenlerinde gelenek olduğu üzere Fransa adına yaptığı konuşmada Büyükelçi Laurent Bili Tarık Tunalıoğlu'na hitaben şu görüşleri ifade ettiği bildirildi:

"Renault Grubu yönetiminin size duyduğu güveni hiç boşa çıkarmadınız. 1996'da Mégane Break programının yönetiminden ve daha sonra 1998'de bu modelin Türkiye'deki üretiminden sorumlu oldunuz. Renault, bu projeyle ilk defa Fransa dışında yeni bir modelin (Mégane Wagon) üretimini yapmaya başladı. 6 yıl içinde Bursa fabrikasını Renault grubunun en başarılı fabrikalarından biri haline getirdiniz. 2004 - 2008 yılları arasında, Renault Pars'ın İran macerasında yer aldınız. Bu macera, bizzat sizin tarafınızdan söylendiği üzere, mesleki kariyerinize en fazla zenginlik katan tecrübelerden biriydi. Zira, her şeyi yeniden yapmak gerekiyordu. Yalnızca 4 yıl gibi bir sure içinde iki yeni fabrika kurdunuz ve saatte 5 araç olan üretim kapasitesini 50 araca yükselttiniz."

-BÜYÜKELÇİ'DEN ÖVGÜ DOLU SÖZLER-

Açıklamada, Büyükelçi Laurent Bilinin konuşmasında Tunalıoğlu'nun bu son derece önemli ve seçkin göreve getirilen ilk Türk vatandaşı olduğunu vurgulayarak şu görüşleri dile getirdiği belirtildi:

"Mesleki yolculuğunuza daha da yakından bakınca, onun bilgi bakımından da gayet zengin olduğunu görüyoruz. Aslında sizden söz etmek bir bakıma Türkiye'deki Renault'dan söz etmek demek. Fransa-Türkiye sanayi ortaklıklarının en başarılılarından birinin başında bulunuyorsunuz. Bursa fabrikasından içeriye her girişinizde, Oyak-Renault dönemini yansıtan panoları her gördüğünüzde kat edilen yolun ne derece önemli olduğunu düşündüğünüzden eminim. Bu yol ünlü Renault 12 ile başlamıştı, en son model olan elektrikli Fluence'a kadar geldi. Sizden söz etmek ayrıca Türkiye'deki olağanüstü endüstriyel kalkınmadan da söz etmek demek. Ülkenizin ilk sırada yer alan ihracatçı şirketlerinden birinin başında bulunuyorsunuz. Sabırla geliştirdiğiniz ve modernleştirdiğiniz fabrikanız yılda 300 binden fazla araç ve bunun yanında otomobil motorları ve vites kutuları üretiyor. Türkiye'nin en fazla sayıda çalışana sahip işverenlerinden birisiniz. Yalnızca tek bir rakam bile tüm bu başarıyı özetlemeye yeterli.Türkiye'de üretilen her iki otomobilden biri sizin fabrikanızdan çıkıyor." - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Oyak-Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, Légion D'honneur Nişanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement