Oyder'in 4. Otomotiv Kongresi'nde "Markalaşmanın Gücü"Nü Tartışılacak - Son Dakika
Otomobil

Oyder'in 4. Otomotiv Kongresi'nde "Markalaşmanın Gücü"Nü Tartışılacak

Oyder\'in 4. Otomotiv Kongresi\'nde "Markalaşmanın Gücü"Nü Tartışılacak

23 yıldır faaliyet gösteren ve çatısı altında 900’den fazla Otomotiv Yetkili Satıcısını temsil eden OYDER (Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği), Otomotiv sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek her yıl düzenlediği “Otomotiv Sektörünün Geleceği” kongrelerinin dördüncüsünü, 26 Nisan’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

06.04.2012 01:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün yanı sıra otomotiv sektörünün farklı kesimlerinden çok sayıda üst düzey yöneticinin de katılacağı OYDER 4. Otomotiv Sektörünün Geleceği Kongresi'nin bu sene ki konsepti ise "Markalaşmanın Gücü" üzerine olacak. Otomotiv sektöründe marka ve markalaşmanın gücünün masaya yatırılarak özellikle "yerli otomobil, yerli marka" ekseninde mevcut durumun net bir şekilde analizinin yapılacağı kongrede konuşmacı olarak yer alacak Almanya'ya önemli hizmetler vermiş 7. Başbakanı Gerhard Schröder ise sektör-devlet işbirliğine dair değerli tecrübelerini paylaşacak.

12 Milyar TL yatırımla, 100 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayan ve sektörün tüketiciye dokunan tek derneği olan OYDER'in, otomotiv sektörünün pozitif gelişimi adına, Türkiye mozaiği olarak, sorumluluk almaktan hiçbir zaman çekinmediğini dile getiren OYDER Başkanı H. Şükrü Ilısal; yerli otomobil ve yerli marka kavramlarının birbirinin içine geçtiği ve tartışıldığı son dönemde özellikle "Markalaşmanın Gücü"nün önemine değinerek, yeni vizyonlar geliştirme yolunda katma değer sağlayacak tüm fikirlerin tartışılacağı bir platform yaratmayı hedeflediklerini vurguladı. OYDER Başkanı H. Şükrü Ilısal; "Bu noktada hem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Nihat Ergün'ün hem de Almanya 7. Başbakanı Sayın Gerhard Schröder'in değerli katkılarının yanı sıra kongre kapsamında düzenlenecek oturumlarda değerli sektör yöneticilerimizin katılımlarıyla "Markalaşmanın Gücü" ekseninde etkili fikir ve güçlü vizyonları ortaya koyabileceğiz. Bununla birlikte Sayın Schröder'in "Globalleşme ve AB'nin Geleceği" konulu konuşmasının farklı açılardan önemli mesajlarla yüklü olması açısından yine dikkatle takip edileceğine inancım tamdır" dedi.

Bununla birlikte bu kongreye katılacak ana ve yan sanayi temsilcileri, distribütörler, yetkili satıcılar ve otomotiv sektörüne hizmet veren firmaların üst düzey yönetici ve çalışanlarının katılımıyla Türkiye'de ilk defa interaktif biçimde bir otomotiv sektörünün SWOT analizini de yapabilmeyi amaçladıklarını belirten Ilısal; "Türkiye'de otomotiv sektöründen yüzlerce katılımcının interaktif desteğiyle OİB, ODD, TAYSAD, TOBB ve OYDER'in başkanlarının katılımıyla düzenlenecek olan panelde hem güçlü hem zayıf yanlarımızı birlikte ortaya koyup, Türk otomotiv sektörüne yönelik tehdit ve fırsatları birlikte analiz edeceğiz. Bu yenilikçi çalışmanın sonuçlarının, otomotiv sektörümüz açısından fayda sağlayacak ve işbirlikçi bir beyin fırtınası anlamına geleceğinden hiç kuşkumuz yoktur" açıklamasını yaptı.

Made In Turkey Paneli Ses Getirecek!

H. Şükrü Ilısal, OYDER 4. Otomotiv Sektörünün Geleceği "Markalaşmanın Gücü" Kongresi'nde kapsamında Türk otomotiv sektörünün üretim ve ihracattaki yıldızları; Tofaş, Oyak Renault, Ford Otosan, Toyota Türkiye ve Hyundai Assan'ın CEO ve genel müdürlerinin katılımıyla "Made In Turkey"in önemini ve gücünü ortaya koymaya çalışacakların vurguladı. Bu panelin özellikle ses getirecek değerlendirmeler ve sonuçlar içermesini beklediklerini ifade eden Ilısal, bununla birlikte yetkili satıcılar açısından da markalaşmanın gücü ve önemini ortaya koyacak konuşmacı ve detaylı içeriklerle kongreyi takip edecek herkese yeni fikir oluşumlarına ön ayak olmak istediklerini de açıkladı. H. Şükrü Ilısal, "OYDER olarak her zaman olduğu gibi mevcut sektör yol planlarını kucaklayıcı ve güçlü stratejilerini ortak vizyon hedefiyle destekler nitelikte katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Kongre Online İzlenebilecek!

Bu yıl gerçekleştirilecek Kongre'de bir ilk daha yaşanacak. 26 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilecek kongre, kongre için 05 Nisan 2012 tarihinden (bugünden) itibaren yayın hayatına başlayacak olan www.oydermarkalasmaningucu.com web sitesinden canlı olarak izlenebilecek.

Güçlü ve Değerli Sponsor Desteği!

OYDER'in 4. Otomotiv Sektörünün Geleceği Kongresi'nin gerçekleşmesi yolunda her yıl çok değerli sponsorların katkılarını aldıklarını özellikle ifade eden H. Şükrü Ilısal, " 2012 yılında da başta Chevron olmak üzere BASF, DRD Derindere Filo Kiralama, Fullcharger, İncitaş, Turassist ve UPS gibi hem global ölçekte hem ulusal ölçekte alanlarında önemli işler yapmış ve yapmaya devam edecek markaların inanç ve destekleriyle yola çıkmanın ayrıcalığını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu noktada yine sponsorluk katkısını ve desteğini esirmeyen Hürriyet Gazetesi, Bridgestone, Doğuş Otomotiv, GEFCO, Garanti Emeklilik, Aktaş Group, Prista Oil, GFK ve TRT gibi diğer sponsorlarımıza da ayrıca şimdiden içtenlikle teşekkür etmek istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Oyder'in 4. Otomotiv Kongresi'nde 'Markalaşmanın Gücü'Nü Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda otomobil ile motosiklet çarpıştı, 1 kişi yaralandı
    10:20 Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda otomobil ile motosiklet çarpıştı, 1 kişi yaralandı

    Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda plakaları ve sürücüleri henüz belirlenemeyen otomobil ile motosiklet çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Motosiklet sürücüsü, ilk müdahalesinin ardından hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Ankara'da Otomobil Yangını İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    10:17 Ankara'da Otomobil Yangını İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bir otomobil, bilinmeyen bir nedenden dolayı yanmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Ancak araç kullanılamaz hale geldi ve çevredekiler panik yaşadı.

  • Maserati GranCabrio Folgore: Tamamen elektrikli ve üstü açılır otomobil
    09:10 Maserati GranCabrio Folgore: Tamamen elektrikli ve üstü açılır otomobil

    Otomotiv sektöründe gündemden düşmeyen Maserati, tamamen elektrikli olan GranCabrio Folgore modeliyle dikkat çekiyor. İtalya'da tanıtılan araç, sportif ve modern çizgileriyle öne çıkıyor. Maserati'nin elektrikli modelleri arasında zirveyi temsil eden GranCabrio Folgore, global pazarda ilgi gördüğü takdirde değişik versiyonlarıyla da karşımıza çıkabilir. Araç, 220 bin dolar civarında bir fiyatla satışa sunulacak.

  • Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı
    08:38 Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Egemen K. (25) idaresindeki hafif ticari araç, Cumhuriyet Mahallesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dere yatağına devrildi. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibinin yardımıyla araçtan çıkarılan sürücü ve yolcu Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Araç iş makinesi yardımıyla bölgeden kaldırıldı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Jeep, yenilenen Renegade modelini pazara sundu
    01:09 Jeep, yenilenen Renegade modelini pazara sundu

    Jeep, tasarım ve teknik özellikleriyle yenilenen 2024 model Renegade'i pazara sundu. Yeni Renegade, kompakt boyutlarıyla şehir içi kullanıma uygun olmasının yanı sıra zorlu arazi şartlarında da kullanılabiliyor. Ayrıca, Jeep Renegade e-Hybrid seçeneği de sunuluyor. Renegade e-Hybrid, 1.5 litrelik benzinli motor ve 48 volt kapasiteli elektrikli motorun birleşimiyle 130 HP güç üretebiliyor ve düşük hızlarda tamamen elektrikli bir deneyim sunuyor. Yenilenen modelde iç ve dış tasarıma yapılan dokunuşlar, dijital gösterge paneli ve 10 inç multimedya ekranı gibi özellikler de bulunuyor. Renegade'in fiyatı ise 1 milyon 849 bin TL'den başlıyor.

  • Mersin'de kontrolsüz kavşakta çarpışma: 5 kişi yaralandı
    23:54 Mersin'de kontrolsüz kavşakta çarpışma: 5 kişi yaralandı

    Mersin'in Yenişehir ilçesinde, kontrolsüz bir kavşakta meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Kazanın ardından bölgeye ambulans ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastanelere kaldırıldı. Bölge sakinleri, kavşakta sık sık kaza yaşandığını belirterek, ışık ve kamera sistemi taleplerinin henüz karşılanmadığını ifade etti.

  • Mersin'de otomobilin tıra çarpması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
    23:45 Mersin'de otomobilin tıra çarpması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

    Mersin-Antalya D-400 karayolu Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobilin tıra arkadan çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Kazanın ardından olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı hastaneye kaldırılırken, hayatını kaybeden kişinin cansız bedeni morga götürüldü. Soruşturma devam ediyor.


Advertisement