"Oyun" Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde - Son Dakika
Güncel

"Oyun" Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde

"Oyun" Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi\'nde

İBB Şehir Tiyatroları'nın 2011-2012 sezonunda repertuarına kattığı "Oyun" adlı oyun 2012-2013 sezonunda son kez seyirciyle buluşuyor.

03.04.2013 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samuel Beckett'in yazdığı, Şahika Tekand'ın yönettiği oyun, 03-07 Nisan 2013 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde sahnelenecek. 24-28 Nisan 3013 tarihleri arasında da Belçika turnesinde seyirci karşısına çıkacak.

"Oyun" oyunu ayrıca 2013 yılı Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nde; En İyi Oyun, En İyi Yönetmen, En İyi Sahne Tasarımcısı ve En İyi Işık Tasarımcısı dallarında aday gösterildi.

"Oyun", 2. Dünya Savaşı'ndan sonra meydana gelen değişimler, yeni toplumsal yapılanmalar sonucunda bireyin duyduğu yalnızlık ve çaresizliği, günümüz insanının değişmeyen ve günden güne çoğalan çelişkilerini yalın ve çarpıcı bir üslupla sahneye taşıyor.

Geliştirdiği "Performatif Sahneleme ve Oyunculuk" yöntemini, İBB Şehir Tiyatroları'nda ilk kez bu oyunla uygulayan yönetmen Şahika Tekand bu yorumunda, Beckett'in metninde varolan dramatik çelişkiyi, yönetmen/yazar, oyuncu/oyun, aktör/rol kişisi, rol kişisi/ durum ikiliklerinin süperpoze şekilde varolabilecekleri bir performansa tercüme ediyor.

Çevirisini Levent Mollamustafaoğlu'nun, sahne tasarımını Esat Tekand'ın, kostüm tasarımını Ayşen Aktengiz'in, ışık tasarımını Şahika Tekand'ın yaptığı oyunda; Ali Gökmen Altuğ, Aslı Aybars, Burçak Çöllü, Seda Fettahoğlu, Yeliz Gerçek, Ozan Gözel, Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Aslıhan Kandemir, Selen Kartay, Yeşim Koçak, Buket Yanmaz Kubilay, Mehmet Okuroğlu, Özge Özder, Özgür Tanık, Esin Umulu, Ali Mert Yavuzcan, Yiğit Sertdemir rol alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Oyun' Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement