Oyuncu Gruda'nın Sahnedeki Fotoğrafları Kaldırdığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Oyuncu Gruda'nın Sahnedeki Fotoğrafları Kaldırdığı İddiası

AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, oyuncu Ayşen Gruda'nın sahneden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğraflarını kaldırdığı iddialarıyla ilgili, "Sahnede sarf edilen çirkin içeriğe dahi müdahale etmeden salondan ayrıldıktan sonra, seyirciler söz alarak Gruda'ya tepki göstermiş.

01.04.2016 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, oyuncu Ayşen Gruda'nın sahneden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğraflarını kaldırdığı iddialarıyla ilgili, "Sahnede sarf edilen çirkin içeriğe dahi müdahale etmeden salondan ayrıldıktan sonra, seyirciler söz alarak Gruda'ya tepki göstermiş. Ancak Gruda ve muhalif basın, bu tepkiyi kasıtlı ve kötü niyetli olarak gizlemekte" ifadelerini kullandı.

Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyuncu Ayşen Gruda'nın geçen günlerde Tokat'ta soru cevap şeklinde bir güldürü programına katıldığını ve bir süre sonra programdan ayrıldığını söyledi.

Yalan ve iftirayla işlerini olmadığını belirten Polat, "Hele ki ülkemizin zor günlerden geçtiği, birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olan şu günlerde böyle bir haberle gündem olmayı hiç istemezdik. Ne var ki Gruda, gerçeğin üzerini örtmeye, kelimenin tam anlamıyla güneşi balçıkla sıvamaya çalışmaktadır. Bizim önceki gün yaptığımız basın açıklamasında fotoğraflarını da sunduğumuz apaçık saygısızlık için halkımızdan özür dilemesi gerekirdi." diye konuştu.

Gruda'nın duvardaki resimlerin üzerini oyun başlamadan önce ekip arkadaşlarına kapattırdığını savunan Polat, olaya şahit olan bir sponsor firma yetkilisinin daha sonra bunu teyit ettiğini bildirdi.

Polat, Gruda'nın medyada yer alan açıklamalarında ise gösteri sırasında çekilmiş bir resmi kullanarak halkı kandırmaya devam ettiğini öne sürdü.

Gruda'nın, özür dilemek yerine yaptığı açıklamada, ısrarla lafı dolandırarak Cumhurbaşkanı veya Başbakan'ın adını dahi anmadığını anlatan Polat, şunları kaydetti:

"Tüm bunlar için özür dilenmezse, duyarlı halkımızın da desteğiyle sahne arkasında sergilenen asıl oyunun üzerine sonuna kadar gideceğiz. Gerçekten sanat yapılan bir yerde ne sanata ne de sanatçıya tepki gösterdik. Bilakis destek olduk. Başkaları gibi siyasi hesaplarımız ya da reyting uğruna kimseye iftira atmamız söz konusu olamaz. Söz konusu program, içeriği itibarıyla bir güldürüden beklenen amacı aşmıştır. Bu oyunun sanat literatüründe hiçbir karşılığı yoktur. Biz sahnede sarf edilen çirkin içeriğe dahi müdahale etmeden salondan ayrıldıktan sonra, seyirciler söz alarak Gruda'ya tepki göstermiş. Ancak Ayşen Gruda ve muhalif basın, seyircinin bu tepkisini kasıtlı ve kötü niyetli olarak gizlemekte. Bizler delillerimizi hazırladık, bir unutkanlık mevzubahis olmuşsa bunları kendileriyle de paylaşmaya hazırız. Özür dilenmemesi halinde ise millet iradesini yaralayan bu olayı yargıya intikal ettirmekten başka yol kalmayacaktır."

Polat, son kez Gruda'ya hakikatleri söyleme çağrısında bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Oyuncu Gruda'nın Sahnedeki Fotoğrafları Kaldırdığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement