Oyuncu İsrafil Köse'nin ölümüne ilişkin davada karar verildi - Son Dakika
Güncel

Oyuncu İsrafil Köse'nin ölümüne ilişkin davada karar verildi

Motosikletiyle seyir halindeyken kapısı açılan taksiye çarparak hayatını kaybeden oyuncu İsrafil Köse'nin ölümüne ilişkin davada karar açıklandı. 2 yıl hapsi istenen taksi sürücüsünün cezası 18 bin TL adli para cezasına çevrildi.

14.11.2019 15:56  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy'de 21 Ağustos 2016 tarihinde motosikletiyle seyir halindeyken kapısı açılan taksiye çarparak hayatını kaybeden oyuncu İsrafil Köse'nin ölümüne ilişkin taksici Bekir Serkut Özhan'ın yargılandığı davada karar açıklandı.Taksi sürücüsü Bekir Serkut Özhan, "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Özhan'ın cezası 18 bin 200 lira adli para cezasına çevrildi.

"CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

İstanbul Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan Bekir Serkut Özhan ile tarafların avukatları katıldı. İsrafil Köse'nin ailesinin Avukatı Asım Çeker, sanığın yargılama aşamasında pişman olduğuna dair bir beyanı olmadığını belirterek, "Müvekkillerden özür dahi dilememiştir. Bu yüzden alt sınırdan uzaklaşılarak cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Oyuncu İsrafil Köse'nin ölümüne ilişkin davada karar verildi

"ÖLENİN ASLİ KUSURLU OLDUĞU ORTADADIR"

Sanığın Avukatı Seher Ertürk, müvekkilinin olay yerinde yolcu bulunması nedeniyle durduğunu belirterek, "Ölenin asli kusurlu olduğu ortadadır. Müvekkilimin öncelikle beraatini aksi takdirde lehine olan maddelerin uygulanmasını talep ediyorum" dedi. Sanık Bekir Serkut Özhan, "Üzücü bir kazaydı, olmaması gereken bir şeydi. Beraatimi istiyorum" dedi.

18 BİN 200 TL PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Ara veren mahkeme, sanık Özhan'ı, "Taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme, bu cezayı 18 bin 200 lira adli para cezasına çevirdi.

Oyuncu İsrafil Köse'nin ölümüne ilişkin davada karar verildi

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, maktül İsrafil Köse'nin 21 Ağustos 2016 tarihinde Kadıköy Ayrılıkçeşmesi metro istasyonu güzergahında motosikleti ile seyir halinde iken kapısı açılan taksiye çarparak yaralandığı, kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra hayatını kaybettiği belirtiliyor. İddianamede, şüpheli taksi şoförü Bekir Serkut Özhan'ın alkollü olmadığı belirtilerek, "Taksirle adam öldürme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

Oyuncu İsrafil Köse'nin ölümüne ilişkin davada karar verildi
Oyuncu İsrafil Köse\'nin ölümüne ilişkin davada karar verildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oyuncu İsrafil Köse'nin ölümüne ilişkin davada karar verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • Ceyceyyy : Anneme sakat ehliyeti olan yani modifiye harici arac kullanamayan bir vatandaş normal araciyla çarpti mahkemeye verdim bir gün içerde yatmadi hic bir cezada vermediler Bende yakaladiğim yerde iki kolunu kirdim 6 ay kiçini dahi yikayamadi. Şimdi o verdi mahkemeye bakalim ne olacak. Bu arada taksici ölseydi köprude konvoy yaparlardi delikanlilarya tasksiciler 39 5 Yanıtla
  • Adalet : Türkiye de ölen daima kusurludur Çünkü kendini savunamaz Sanık avukatı da aldığı paraya bakar savunmasını ona göre yapar Hakim vicdan sahibi değilse. ........ Sonuç beraat olur 25 1 Yanıtla
  • mehmet.K: simdi taksi sagda durdu ve yolcu idiriyor diyelim. bu kapi acilmadan önce ayna ile arkadan gelen var mi diye kontrol edilmedi mi? Sonra bu adam direk kapiya carparak hastanelik oradan da mefta oluyor.Taksici sucsuzmus hadi ordan 100 de 100 kusurlusundur ortalama 18000 tl ile hayata devam kolay gelsin bu sekilde devam taksici ölen kisi asli kusurlu zaten senin hic sucun yok cok haklisin kapini acarken arkadan kimse gelmemeli o arabadaki aynayida cikar at bir ise yaramiyor zaten... 22 4 Yanıtla
  • FAHRİ MÜFETTİŞ: OLDU ZATEN TAKSİCİLERİN 1. VAZİFESİ SAĞDAN MOTOR GELİYOR MU DİYE KONTROL ETMEK... NİYE MOTOR KULLANAN ÖNÜNE BAKMIYOR BİR TAKSİ SAĞ FREN YAPMIŞ VE DURMUŞ.FREN LAMBASINI GÖRMEDİ Mİ SAĞA YANAŞTIĞINI GÖRMEDİ Mİ SAĞDAN DURAN ARACIN KAPISININ AÇILABİLECEĞİNİ TAHMİN ETMEDİ Mİ 2 17
  • hamili: trafikte bakmadan kapı açmak asli kusurdur. hatta yolcu bile açsa şöför suçludur. ne biçim bir adalet var, insan canı bu kadar ucuz mu! 17 0 Yanıtla
  • O: Kardeş eline sağlık 16 1
  • Adalet: Kararı veren hakimin özoğlu yada ailesi olsaydı aynı cezayı verir miydi??? Ülke de adalet iflas ettii...Bi insanın canının değeri bu mu? Yazıklar olsun!!! 15 0 Yanıtla
  • X: Gerçekten yaptıysan eline koluna sağlık 11 1
  • Cezalar Yetersiz: Taksici 100 de 100 kusurlu sağda dursa kaldırıma yanaşsa motor geçemez zaten sol taraff akan trafikte kapı açmamak lazım 8 1
  • Bilge: Haklısınız herkes kendi çıkarının peşinde ölen öldü savunamaz kendisini. 5 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Vatandaşların metrobüs kuyruğundaki zorlu yolculukları devam ediyor
    11:35 Vatandaşların metrobüs kuyruğundaki zorlu yolculukları devam ediyor

    İstanbul'da akşam saatlerinde metrobüs durakları ve üst geçitlerde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar durağa ulaşmakta güçlük çekiyor ve araçlara binmekte zorlanıyor. Yoğunluk iftar vaktine kadar devam etti. Yolcuların kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorlandığı görülürken, E-5 yolunda zaman zaman trafik durma noktasına geldi.

  • Kayseri Takımı Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu
    11:34 Kayseri Takımı Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu

    Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri takımı büyük bir başarıya imza atarak Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonada mücadele eden 15 ilden 160 sporcu arasında Kayseri takımı 8 bin 543 puan ile birinci oldu. Erzurum ikinci, Eskişehir ise üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto ve Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı tarafından takdim edildi.

  • Tokat'ın Niksar ilçesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi
    11:34 Tokat'ın Niksar ilçesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi

    Niksar Kaymakamı Ekrem Çeçen, şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar programında ailelere teşekkür etti. Çeçen, şehitlere rahmet, gazilere sağlık ve sabır diledi. İftar programında Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi ve Kaymakam Çeçen ile eşi Meltem Danışan Çeçen, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi.

  • Adana'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 80 Silah Ele Geçirildi
    11:34 Adana'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 80 Silah Ele Geçirildi

    Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde yapılan operasyon ve denetimlerde ruhsatsız 80 silah ele geçirildi. Operasyonda ayrıca uyuşturucu haplar ve silah parçaları da bulundu. 37 şüpheli tutuklandı ve 329 aranan kişi yakalandı.

  • Midyat'ta iftar programı düzenlendi
    11:34 Midyat'ta iftar programı düzenlendi

    Midyat ilçesinde düzenlenen geleneksel iftar programı, Kur'an-Kerim tilavetiyle başladı. Programda yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, yaptığı projeleri aktararak, yarım kalan projeleri tamamlama sözü verdi. Programa, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

  • Eskişehir'de Kullanılmayan Lojman ve Depolama Alanları Vatandaşları Endişelendiriyor
    11:33 Eskişehir'de Kullanılmayan Lojman ve Depolama Alanları Vatandaşları Endişelendiriyor

    Eskişehir Seyitgazi İlçe Belediyesine ait kullanılmayan lojman ve depolama alanlarının günlük yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle vatandaşlar tepki gösterdi. İkiçeşme Mahallesi'nde bulunan bu alanlarda ölü köpek yavrularının bulunması ve kimliği belirsiz kişilerce kullanılması mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Vatandaşlar, boş binaların çocuklar için tehlike oluşturduğunu ve buraların yıkılıp yeni konutlar yapılmasını istediklerini belirtiyor.

  • Şişli'de silahla
    11:31 Şişli'de silahla "ağabeyimize yanlış yaptın" kavgası kamerada: Silahla 4 yerinden vuruldu

    İstanbul Şişli'de aralarındaki husumeti çözmek için bir araya gelen grup, tartıştıkları diğer grubu "ağabeyimize yanlış yaptınız" diyerek darbetti. Darbedilen grup silahlanıp yaklaşık 1 saat sonra kendilerine saldıran gruba ateş açtı. Silahlı kavga anları kameralara yansırken, olayda 1'i silahla 2 kişi yaralandı. Polis olaya karışan 2 şahsı yakaladı.

  • CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, projelerini anlattı
    11:31 CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, projelerini anlattı

    CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, ilçedeki bir otelde düzenlenen proje tanıtımında, halkçı ve yeni nesil belediyecilik anlayışıyla Türkiye'ye örnek olmayı hedeflediklerini belirtti. Mandalinci, su, trafik, altyapı, yaşam parkları, sosyal ve spor tesislerine kadar projelerini tek tek anlattı. Ayrıca, su sorununun çözümüne yönelik olarak Ekinambarı bölgesinde kaynaktan suyun arıtılarak Mumcular Barajı'na verilmesi ve Turgutreis bölgesinde denizden su arıtma tesisi kurulması gibi önlemler alacaklarını söyledi.

  • Otomobil, durakta bekleyenlerin arasına daldı: 3 ölü, 6 yaralı
    11:30 Otomobil, durakta bekleyenlerin arasına daldı: 3 ölü, 6 yaralı

    Konya'da kontrolden çıkan bir otomobil, otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarptı. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kaza sonucunda durakta bekleyenler yol kenarına savruldu. Yaralılar tedavi altına alındı ve polis olay yerinde incelemelerde bulunuyor.


Advertisement