Oyuncu Selahattin Taşdöğen, 'Türk İnsanın Morale İhtiyacı Var' - Son Dakika
Güncel

Oyuncu Selahattin Taşdöğen, 'Türk İnsanın Morale İhtiyacı Var'

Oyuncu Selahattin Taşdöğen, \'Türk İnsanın Morale İhtiyacı Var\'

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde kızı ve eşiyle tatile gelen sinema ve dizi oyuncusu Selahattin Taşdöğen (65), terör saldırıları ve darbe girişimi sonrası sanatsal faaliyetlerin durdurulduğuna dikkat çekip, "Türk insanın en çok böyle zamanlarda morale ihtiyacı var" dedi.

04.08.2016 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde kızı ve eşiyle tatile gelen sinema ve dizi oyuncusu Selahattin Taşdöğen (65), terör saldırıları ve darbe girişimi sonrası sanatsal faaliyetlerin durdurulduğuna dikkat çekip, "Türk insanın en çok böyle zamanlarda morale ihtiyacı var" dedi.

Son olarak sevilen dizi Kertenkele'de 'Azmi' karakterini canlandıran tiyatro ve dizi oyuncusu Selahattin Taşdöğen, eşi Nevin Yılmaz (33) ve kızı Yağmur Yılmaz (4) ile tatil için geldiği Fethiye'de, Çalış Plajı'ndaki bir otele yerleşti. Kızı Yağmur'u omzuna alarak Kordon Boyu'nda yürüyüşe çıkan Taşdöğen, sevenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Haftasonu Fethiye'den ayrılarak tatiline devam etmek için Kuşadası'na geçeceğini anlatan Taşdöğen, daha sonra Kertenkele dizisinin çekimleri için İstanbul'a döneceğini kaydetti.

Geçmiş yıllarda da Fethiye'ye birçok kez geldiğini ancak ilk kez sokaklarını bu kadar boş gördüğünü belirten Taşdöğen, 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte tatil yörelerindeki canlılığın bittiğini söyledi. Turizmcilerle sohbet etme fırsatı bulduğunu aktaran Taşdöğen, "Turistik bölgelerimizde otellerin hepsi boş. Sadece sezonu kurtarabilmek için fiyatların aşağı çekildiğini öğrendim. Umarım bu durum yerli tatilcilerimiz için bir fırsat olur. Turizmciler cepten yiyorlar, nereye kadar dayanabilirler bilmiyorum" dedi.

"TÜRK MİLLETİ O GECE BİRLİK OLDU"

Darbe girişimine ilişkin de konuşan Taşdöğen, girişimin Türk milletinin birliği ve dayanışması sayesinde engellendiğini belirtti. Yıllardır darbelere ve şiddet ortamına karşı bir duruş sergilediğini sözlerine ekleyen Taşdöğen, "Ülkemizde artık uzlaşma kültürü oluşmalı. Sorunlar demokrasi ortamında, ya millet ya da meclisle çözülür. Bu da olamaz ise seçime gidilir. Sonuçta Ali gider, Veli gelir. 'Ben darbe yapıyorum' diyerek ortaya çıkıp, halka işkence yapmanın anlamı yok. Türk milleti o gece birlik oldu. Olmaya da devam ediyor. Temennim, Allah bir daha darbeler göstermesin. Bu olaylar bize de çok büyük zarar veriyor. İstanbul'da havaalanında canlı bomba saldırısı oldu, hemen oyunlarımıza son verdik." diye konuştu.

"MORALE MOTİVASYONA İHTİYAÇ VAR"

Terör saldırıları ve darbe girişimi sonrası Türk insanının morale ve motivasyona ihtiyacı olduğunu anlatan Taşdöğen sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu olaylar ilk olarak biz oyuncuları etkiler. Hemen sahneler durur ve oynamayız bir şekilde. Belki o gün olmayabilir ama 2-3 gün sonra oyunların tekrar sahnelenmesi gerekir. Çünkü insanımızın morale, motivasyona ihtiyacı var. 2. Dünya Savaşı'nda cephelere gidip askerlere moral vermek için konserler düzenlenirdi. Ancak ülkemizde bütün sanatsal faaliyetler duruyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oyuncu Selahattin Taşdöğen, 'Türk İnsanın Morale İhtiyacı Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement