Oyuncu Tanülkü, Anne ve Babası Cezaevinde 22 Çocuğun Eğitimini Sağladı - Son Dakika
Güncel

Oyuncu Tanülkü, Anne ve Babası Cezaevinde 22 Çocuğun Eğitimini Sağladı

Oyuncu Tanülkü, Anne ve Babası Cezaevinde 22 Çocuğun Eğitimini Sağladı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahnelenen 'Son Kuşlar' oyununun galası Bolu T Tipi Cezaevi'ne yapıldı.

12.09.2015 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahnelenen 'Son Kuşlar' oyununun galası Bolu T Tipi Cezaevi'ne yapıldı. Oyunda rol alan Turgay Tanülkü cezaevlerinde annelerinin yanında kalmak zorunda olan, babaları cezaevinde bulunan 22 çocuğun eğitimini sağladığını söyledi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün ortak sosyal sorumluluk projesi kapsamında Sait Faik Abasıyanık'ın 'Son Kuşlar' adlı eseri sahneye taşındı. 1970'li yıllarda cezaevinde yatan sanatçı Turgay Tanülkü cezaevi dönemlerindeki projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında 223 cezaevi, 180 bin tutuklu ve hükümlüye ulaşmak için yola çıkan Turgay Tanülkü'nün 'Son Kuşlar' adlı tiyatro oyununun galası Bolu T Tipi Cezaevi'nde yapıldı. Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya ile İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, cezaevi çalışanları, kadın tutuklu ve hükümlüler oyunu izlediler. Oyun öncesi Tanülkü ve Yurtseven kadınlara karanfil hediye ettiler. Tanülkü cezaevinde annesinin yanında koğuşta büyüyen Mira adlı kıza da kutu içerisinde pasta verdi.

Demir parmaklıklar arkasındaki bir kişinin yaşadıklarını anlatan 'Son Kuşlar' adlı oyunu izleyenler duygusal anlar yaşadılar. Tanülkü'nün anneye olan hasretini anlattığı sahnelerde kadın gözyaşlarına boğuldu. Tanülkü oyunun sonunda ayakta alkışlandı.

Cezaevlerinde annelerinin yanında büyümek zorunda olan, babası cezaevinde olan 22 çocuğun eğitimini sağladığını belirten Tanülkü, "Şu an sahneyi paylaştığım iki genç de cezaevinden yanıma aldığım çocuklarım. Volkan Korhan ve Resul Dündar ikisi de üniversite eğitimlerini tamamladılar ve benimle birlikte sahneyi paylaşıyorlar. Daha önce oyunumuz da görev alan Merve Sultan Elgül de savcı oldu ve bir ay önce babasının yattığı cezaevinde göreve başladı" dedi.

Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan usta oyuncu Tanülkü, daha sonra protokol üyelerinin yanı sıra minik Mira ve annesini de sahneye çağırarak el ele poz verdi. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oyuncu Tanülkü, Anne ve Babası Cezaevinde 22 Çocuğun Eğitimini Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement