Oyuncu Tayfası Yeni Sezon Oyunları - Son Dakika
Güncel

Oyuncu Tayfası Yeni Sezon Oyunları

Oyuncu Tayfası yeni sezona bomba gibi giriyor!

13.08.2013 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç ve başarılı kadrosuyla geçtiğimiz tiyatro sezonların da birçok oyun sahneye koyan Oyuncu Tayfası bu sezon da çok iddialı. Her yıl geliştirdiği çalışmalarıyla Belediye Tiyatroları arasında ayrı bir yere sahip olan "Oyuncu Tayfası" ve tayfanın mutfağı genç ekip "Atölye Tayfası" bulunduğu semt ve çevresinde kültür elçiliği görevini üstlenmeye devam ediyor.

Sanat Yönetmenliğini Kerem Yılmaz'ın yaptığı ekip bu sezon zengin bir repertuarla seyirci karşısına çıkmayı planlıyor. Yeni sezonda Vahdettin Han'ın hayatının son dönemine ışık tutan; "Sürgün Sultan", Bosna Hersek'in unutulmaz Cumhurbaşkanı Aliya İzzet Begoviç'in hayatını konu edinen; "Bilge Kral-Aliya", Necip Fazıl Kısakürek'in oyunlarından derlenen kolaj çalışması; "Benim Adım Necip", 28 Şubat sürecini ve günümüze yansımalarını ele alan; "Şubat'ın Sonu", ve kahkaha tufanı; "Çılgın Cenaze" isimli vodvil ile 5 farklı yetişkin oyunu ile seyircisiyle buluşmayı planlıyor. Ayrıca ilk kez geçtiğimiz sezon sahnelenen "Baba" ve "Püf Noktası" eserleri bu sezonda sahnelenmeye devam edecek.

2005 yılında Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu himayelerinde faaliyetlerine başlayan ekip 8 yıldır sahnede! Her yaşa ve her kitleye yönelik 40'a yakın oyun çıkaran Oyuncu Tayfası'nın ilk hedefi bir repertuar sahnesi olmaktı; şimdiye kadar Shakespeare' den, Turgut Özakman'a, Necip Fazıl Kısakürek'ten, Goldoni'e kadar birçok önemli yazarın oyunlarını sahneleyen topluluk bunu başarmışa benziyor.

Her yaşa yönelik Tiyatro ve Sinema Eğitimleri

Ekip her yıl eğitim sezonunda "Yetişkinlere, Gençlere ve Çocuklara Yönelik Tiyatro Eğitimi" ve "Sinema Eğitimi" vermektedir. Oyuncu Tayfası'nın en önemli faaliyet alanlarından biri olan tiyatro ve sinema eğitimleri sürekliliği ve ciddiyeti ile özellikle tercih edilmiştir. Eğitim – Öğretim sezonu boyunca devam eden tiyatro ve sinema kursları Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde gerçekleşmekte ve 9 ay sonunda başarılı olan öğrencilere oyunculuk ve sinema sertifikası verilmektedir. Ayrıca tiyatro ve sinema kurslarında başarılı olan arkadaşlar Atölye Tayfası'nda kendilerine yer bulmaktadırlar.

Tiyatro ve Sinema Kursları tamamen ücretsiz olmakla beraber genel kayıtlar sonrası oyuncu ve yönetmen adaylarına yetenek sınavı yapılmaktadır. Bu yıl ki (2013-2014) kurs kayıtları; 19 Ağustos'ta başlayacak olup kayıtlar 16 Eylül'e kadar sürecektir.

Atölye Tayfası

Oyuncu Tayfası'nın 2005 yılından bu yana devam eden eğitim çalışmaları, meyvelerini Atölye Tayfası ile verdi. İlk kez 2009 yılında; proje çalışmaları, staj grupları ile faaliyetine başlayan ekip Oyuncu Tayfası'nın alt yapısını oluşturuyor. Bu kapsamda tiyatro eğitimlerine devam eden gençler ile öteden beri kurslarda eğitim gören ve çeşitli projelerde görev alan oyuncu adaylarına sahnede kendini tanıma fırsatı doğuyor.

Atölye Tayfası yıl boyunca, oyun okumaları, proje çalışmaları, kuramsal çalışmalar ile eğitimlerine devam ederken bir yandan çıkardıkları oyunlar ile kendilerini seyirciye tanıtma fırsatı bulurken; bir yandan da Oyuncu Tayfası'nın oyun çalışmaları ile sahne performanslarında tiyatronun mutfağında da yer alıyorlar.

Geçtiğimiz sezonlar da; Kulaktan Kulağa, Ayyar Hamza, Prova, Fehim Paşa Konağı, Demedim mi!, ASosyal Medya, isimli oyunlarla seyirci ile buluşan Atölye Tayfası; önümüzdeki sezon yepyeni bir oyun ile seyirci ile buluşacak. Genç ekip 2013-2014 sezonunda perdelerini Türk Sineması'nın unutulmaz eserlerinden biri olan "Şekerpare" ile açıyor… Kendine özgü tarzıyla yıllardan beri çizgisini bozmadan, Türk Tiyatrosu eserlerini sahneye taşımaya devam eden Atölye Tayfası, bol müzikli-eğlenceli bir komedi ile karşınızda..."Demedimmi!" ve "Asosyal Medya" isimli oyunlar bu sezon da sahnede olacak..

Festivaller

Bahçelievler Belediyesi'nin ev sahipliği ile; ilk kez 2007 yılında başlayan ve 2013 yılında 7. kez gerçekleşen "Kısadan Hisse Kısa Film Günleri" ve "Genç Sahne Tiyatro Festivali", Oyuncu Tayfası'nın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi; 2014 yılında da gelenekselleşen ulusal organizasyonlardan olacak.

Oyuncu Tayfası'nı seyircileri yalnız bırakmadığı sürece, daima bu sahneden seslenmeye devam edecek… "Oyuncu Tayfası" şimdi yine sahnelerde ve seyircisi ile buluşuyor…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Oyuncu Tayfası Yeni Sezon Oyunları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement