Oyuncular Sendikası 2.Yönetim Kurulu'nu Seçti - Son Dakika
Kültür Sanat

Oyuncular Sendikası 2.Yönetim Kurulu'nu Seçti

Oyuncular Sendikası 2.Yönetim Kurulu\'nu Seçti

Kurulda Meltem Cumbul, Tilbe Saran, Özgür Çevik, Yiğit Özşener, Çağlar Deniz, Iraz Yöntem, Sercan Gidişoğlu, Ceyda Düvenci, Candaş Baş yer alıyor.

08.09.2014 15:16  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Mart 2013'te kurulan sendikamızın ilk genel kurulunu 11 Eylül 2011'de 299 üye ile ilan ettiğimiz tarihte yüzde 90 üye katılımı ile gerçekleştirdi.

Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası Anatüzüğü gereği 3 yılda bir yapılması gereken genel kurulumuzu bu yıl 1000 üye sayısını aştığımız için delege sistemi ile sürdürdü

2014 Mayıs/Haziran aralığında yapılan delege seçimlerimiz sonucunda 250 delegemiz oy kullanmaya hak kazandı.

6 Eylül 2014 tarihinde 165 delegemiz ve üyelerimiz genel kurula katıldı.

1. Yönetim Kurulumuz, genel kurula sunulan faaliyet raporları ve mali rapor açısından oybirliği ile aklandı.

Geçersiz oy pusulası olmadan gerçekleştirdiğimiz 2. Olağan Genel Kurulu'muzun 7 Eylül 2014 tarihinde yapılan seçim sonucunda;

Oyuncular Sendikası 2. Yönetim Kurulu Üyeleri

Meltem Cumbul, Tilbe Saran, Özgür Çevik, Yiğit Özşener, Çağlar Deniz, Iraz Yöntem, Sercan Gidişoğlu, Ceyda Düvenci, Candaş Baş

Denetleme Kurulu Üyeleri

Yavuz Topoyan, Erdem Ergin Çalışkan, Sennur Nogaylar

Disiplin Kurulu Üyeleri

Emine Umar, Laçin Ceylan, Nadir Sarıbacak oldu.

1. Yönetim Kurulumuz yeni dönemimiz için üzerinde durmak istediği konuları açıklarken; 3 yıl boyunca sendika yönetiminde bulunan kadro ve üyelerimizin belirlediği ilke ve hedeflerimizden sapmayacağını önemle belirtti.

Yönetim Kurulumuz, meslek tanımımızın gerçekleştirildiğini, İş Kanunu'nun çocuk işçiliği yasasını içeren 71. Maddeye çocuk oyuncularımız için ek maddenin hazırlanıp ve yönetmeliğin tamamlandığını, İşçi Sağlığı ve Güvenliği konusunda çok önemli bir yol alındığını, yeni dönemde kendilerinin de bu konularda üstün gayret sarfedeceklerini vurguladı.

Bütün sorunlarımızla beraber, oyuncuların 4A'lılığıyla ilgili temel meselemizde de yeni fikir ve çözümlerle, kendi vizyonları dahilinde sektörümüzü düzenlemek konusundaki kararlılıklarını sürdüreceklerini ifade ettiler.

Yeni Yönetim Kurulumuz ve diğer zorunlu organlarımıza bize verdikleri güç, yepyeni ve dinamik bir enerjiyle bu sorumluluğu üstlendikleri için, her zaman "Başrol Dayanışmanın!" dedikleri için gönülden teşekkür ederiz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Oyuncular Sendikası 2.Yönetim Kurulu'nu Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement