Öz Taşıma-İş Başkanı Toruntay: "Yeni Asgari Ücret Hayırlı Olsun" - Son Dakika
Güncel

Öz Taşıma-İş Başkanı Toruntay: "Yeni Asgari Ücret Hayırlı Olsun"

Öz Taşıma-İş Başkanı Toruntay: "Yeni Asgari Ücret Hayırlı Olsun"

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, "Uzun bir süredir ülke gündeminde olan ve merakla beklenen yeni asgari ücret belli oldu.

26.12.2018 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, "Uzun bir süredir ülke gündeminde olan ve merakla beklenen yeni asgari ücret belli oldu. Tüm emekçilerimize hayırlı olsun" dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanan yeni asgari ücret ile ilgili açıklamada bulundu. Başkan Toruntay açıklamasında, "Bir süredir ülke gündemimizden düşmeyen, bizim ve emekçilerimizin merakla beklediği yeni asgari ücret belli oldu. Biz, asgari ücretin en az enflasyon oranında yapılmasını talep etmiş ve bunu da her zaman açık ve net dile getirmiştik. Yeni açıklanan rakama göre de yüzde 26,5 gibi bir artış gerçekleştirildi ve bu artışa göre yeni asgari ücret brüt 2 bin 558 TL, net 2 bin 20 TL oldu. Bunun yanı sıra; Asgari Geçim İndirimi (AGİ) en düşük 191 lira 85 kuruş, en yüksek ise 326 lira 15 kuruşa yükseltildi. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla 2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devlet üstlenecek ve 51 il ve iki ilçede işverenlere sağlanan altı puanlık SGK teşviki devam edecek. 2018 yılında dokuz ay olarak uygulanan asgari ücret desteği ise önümüzdeki yıl 12 ay boyunca verilecek. 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran iş yerleri için 101 TL, 500'ün altında sigortalı çalıştıran iş yerleri için ise 150 TL olacak. Tüm işçi, emekçi kardeşlerimize hayırlı olsun. Başta, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk'a, hükümet yetkililerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öz Taşıma-İş Başkanı Toruntay: 'Yeni Asgari Ücret Hayırlı Olsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement