Özakcan; "Aydın İçin En Büyük Korkumuz Deprem" - Son Dakika
Yerel

Özakcan; "Aydın İçin En Büyük Korkumuz Deprem"

Özakcan; "Aydın İçin En Büyük Korkumuz Deprem"

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, katıldığı deprem ve zemin problemleri konulu panelde "Aydınımız için deprem en büyük korkumuz, depreme hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.

06.04.2017 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, katıldığı deprem ve zemin problemleri konulu panelde "Aydınımız için deprem en büyük korkumuz, depreme hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.

Efeler Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası ve Jeofizik Mühendisleri Odası işbirliğinde 'Deprem, Zemin Probremleri, Zemin İyileştirme Yöntemleri' konulu panel düzenlendi. Aydın Serbest Mali Müşavirler Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen panele Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Belediye Başkan Yardımcısı O. Derya Tıkır, Aydın İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mutlu Bilgin ve inşaat sektörünün temsilcileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan ve Aydın'ın deprem riski taşıyan bir kent olduğunu hatırlatan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Aydın göç alan, sürekli büyüyen ve kalabalıklaşan bir kent. Tüm bunlar daha fazla insan, daha fazla iş yeri ve konut demektir. Son yıllarda yaşanan konut artışından dolayı merkezdeki mahallelerimizde boş parsel bulunmamaktadır. Yeni yapılan konutlar genellikle kentimizin boş alanı olan güney bölgesinde yoğunluk göstermektedir. Kentimizin güneyi alüvyonlu saha olup, yer altı su seviyesi yüzeye yakındır. Bu zemin koşulları, oturma problemi, deprem esnasında ise sıvılaşma probremlerine sebebiyet verebilmektedir 'Deprem öldürmez bina öldürür' diye bir gerçek var" dedi.

Deprem sonrasında yaşanan acıları halen unutmadıklarını ifade eden Özakcan," Mevcut yapıların depreme dayanıklılığı konusunda endişelerimiz var. Aydın için en büyük korkumuz deprem. İlimiz birinci derece deprem bölgesi olduğu için her an depreme hazırlıklı olmamız gerekiyor. Yeni acıların yaşanmaması olarak Efeler Belediyesi olarak hassasiyetle çalışmaktayız. Amacımız daha yaşanılır bir Aydın'a hizmet etmek" diye konuştu.

Moderatörlüğünü Adnan Menderes Üniversitesinden Doç Dr. Selman Sağlam'ın yaptığı panelde Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bahadır Sadık Bakır, Gazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Nihat Sinan Işık ve İstanbul Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ferhat Özçep sunumları ile katılımcıları bilgilendirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özakcan; 'Aydın İçin En Büyük Korkumuz Deprem' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement