Özalp ve Çaldıran'ı Yine Sel Vurdu - Son Dakika
Güncel

Özalp ve Çaldıran'ı Yine Sel Vurdu

Özalp ve Çaldıran\'ı Yine Sel Vurdu

Van'ın Özalp ve Çaldıran İlçelerinde yağışların sele dönüşmesi sonucu bir çok köy sular altında kaldı.

23.07.2011 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Özalp ve Çaldıran İlçelerinde yağışların sele dönüşmesi sonucu bir çok köy sular altında kaldı. Çaldıran'ın sel suları altında kalan Osmanlı Köyü'nde incelemelerde bulunan Kaymakam İbrahim Dündar, köy okulunu selden zarar gören aileler için hazırladıklarını, Kızılay'dan da çadır talebinde bulunduklarını söyledi.

Özalp ve Çaldıran İlçelerinde dünden beri etkili olan şiddetli yağışlar hayatı felç etti. Yağışların etkili olduğu Özalp'in Hacıali, Hacıkışlak, Boğazkesen, Seydibey, Kalecik, Kırkçalı, Çırak, Akçagöl köyleri ile Çaldıran'ın Osmanlı Köyü'nde evler ve ekili araziler sular altında kaldı. Özalp'in Akçagöl Köyü'nde bir ev kısmen yıkıldı. Sel suları nedeniyle Özalp-Van Karayolu 2 saatliğine ulaşıma kapanırken, Van-Tebriz seferi yapan yük treni ise rayların çamur altında kalması nedeniyle 4 saat boyunca mahsur kaldı.

Çaldıran'ın selden zarar gören Osmanlı Köyü'nde İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, incelemelerde bulundu. Kaymakam Dündar, 10 dakika süren şiddetli yağışın ardından selin meydana geldiğin, köye büyük zarar verdiğini söyledi. Kaymakam Dündar, köyde yıkılan ev bulunmadığını belirterek, "Köydeki evlerin büyük çoğunluğuna sel suları girmiş. Selden zarar gören aileler için köy okulunu hazırlıyoruz. Kızılay'dan da çadır talebinde bulunduk. Evleri zarar görenler geceyi köy okulu ile Kızılay tarafından gönderilecek çadırlarda geçirecek" dedi.

Kaymakam İbrahim Dündar sel nedeniyle telef olan hayvanlarında bulunduğunu, konuyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Van ve çevre ilçelerden bir çok iş makinesi ve ekiplerin sel bölgesine gönderildiği öğrenildi. - Van/ Özalp

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özalp ve Çaldıran'ı Yine Sel Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement