Özbekistan'da Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Taşkent - Son Dakika
Güncel

Özbekistan'da Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Taşkent

Özbekistan'da 4 Aralık'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için yurt dışında 44 sandık kurulacak.

03.10.2016 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan'da 4 Aralık'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için yurt dışında 44 sandık kurulacak.

Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Mirzo-Uluğbek Abdusalomov, düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanı seçimi için ülke genelinde 14 seçim bölgesi oluşturulduğunu, toplam seçmen sayısının 21 milyon 435 bin olduğunu belirterek komisyonun yurt dışında da 44 sandığın kurulması kararı aldığını söyledi.

Abdusalomov, yurt dışındaki vatandaşların oy kullanabilmesi için 20'den fazla ülkede 44 seçim sandığı kurulacağını, sandıklardan ikisinin, Ankara ve İstanbul'da açılacağını ifade etti.

Merkez Seçim Komisyonu, daha önce "Adalat" Sosyal Demokrat Partisi, Milli Şahlanış Demokrat Partisi, Halk Demokrat Partisi ve Liberal Demokrat Partisi'nin aralık ayında yapılacak cumhurbaşkanı seçimine katılmasına izin vermişti.

Özbekistan'daki yasaya göre, seçimlere en az altı ay kala Adalet Bakanlığınca kayda alınan siyasi partiler tarafından belirlenen adaylar yarışa katılabiliyor.

İslam Kerimov'un vefatının ardından 4 Aralık'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için Milli Şahlanış Demokrat Partisi lideri Sarvar Atamuradov, "Adalat" Sosyal Demokrat Partisi lideri Nariman Umarov, Halk Demokrat Partisi lideri Hotamjon Ketmonov ile Liberal Demokrat Partisi'nden Özbekistan'ın geçici Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, bu partilerin merkez yürütme kurulu toplantılarında alınan kararlarla aday olarak belirlenmişti.

Adayların seçime katılabilmek için en az sekiz bölgede toplam seçmen sayısının yüzde 1'ine denk düşen 214 bin 350 imza toplamaları ve parti kurultayının onayını almaları gerekiyor.

Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov, geçirdiği beyin kanamasının ardından tedavi gördüğü hastanede 2 Eylül'de hayata veda etmişti.

Özbekistan\'da Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Taşkent
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan'da Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Taşkent - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement