Özbekistan'da Emir Timur Vakfı Açılışı - Son Dakika
Güncel

Özbekistan'da Emir Timur Vakfı Açılışı

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te TİKA'ın tadilat ve donanım desteği sağladığı Uluslararası Emir Timur Vakfı Ofisi'nin açılış törenine katıldı.

25.05.2017 22:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te TİKA'ın tadilat ve donanım desteği sağladığı Uluslararası Emir Timur Vakfı Ofisi'nin açılış törenine katıldı.

Uluslararası Emir Timur Vakfı Ofisi'nin açılış kurdelesini Türkeş ve Zeybekci'nin yanı sıra, Özbekistan Bilimler Akademisi Başkan Yardımcısı Bahrom Abduhalimov, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer yetkililer kesti.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, törende yaptığı konuşmada, Emir Timur'un ismini taşıyan, önemli ve derin anlama sahip projenin açılışında bulunmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek, Emir Timur'un yalnız Türk-İslam dünyasının büyük hükümdarlarından biri olmakla kalmayıp tarihin kaydettiği en büyük cihangirlerden biri olduğunu dile getirdi.

Türkeş, "Biz ki Mülük-ı Turan Emir-i Türkistan'ız!' diyen Emir Timur, 35 senelik hükümdarlığı süresince yaptığı bütün savaşları kazandı. Çin'e ve Delhi'ye kadar Asya'yı, Irak, Suriye ve İzmir'e kadar bütün Anadolu'yu hakimiyeti altına aldı. İdaresi altındaki coğrafyanın imarıyla yakından ilgilendi. Su kanalları inşa ettirdi. Büyük şehirleri ticaret yollarına bağladı. İlim adamlarına büyük saygı gösterdi, İslam alimlerini meclisinde bulundurdu." dedi.

Emir Timur'un bir ülke ve milletin ancak ilim ehli, güçlü nesillerle devam edeceğinin bilincinde olduğuna, bu nedenle de en fazla seyyidlere, şeyhlere, dervişlere, alimlere ve şairlere değer verdiğine işaret eden Türkeş, "Devrinde ülkesi, 'ilim ve hikmet sahiplerinin yurdu' denmeye layık olmuştu." ifadesini kullandı.

Türkeş ve Zeybekçi, daha sonra ofis binasında sergilenen Emir Timur konulu resim sergisini gezerek incelemelerde bulundu, ardından da Özbek çocuk dans ekibinin gösterisini izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan'da Emir Timur Vakfı Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement