Özbekistan'da ramazan ayı hazırlıkları tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Özbekistan'da ramazan ayı hazırlıkları tamamlandı

Özbekistan\'da ramazan ayı hazırlıkları tamamlandı

Özbekistan'da huzur ve bereket ayı ramazanın son hazırlıkları tamamlandı.

22.03.2023 11:07  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan'da huzur ve bereket ayı ramazanın son hazırlıkları tamamlandı.

Ülke genelinde 2 binden fazla caminin bulunduğu Özbekistan'daki tüm camiler, ramazan için hazır hale getirildi.

Ramazan ayı boyunca teravih namazlarında Kur'an-ı Kerim'in hatmedileceği camilerde, Özbekistan Müslümanlar Dini İdaresi tarafından hafızlar görevlendirildi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, imzaladığı kararnameyle toplumda barış, dostluk, iyilik ve hoşgörü ortamını pekiştiren ramazan ayının en iyi şekilde geçmesi amacıyla gereken tedbirlerin alınmasını istedi.

Kararnamede, "Bu kutsal ayda iyilik ve hoşgörünün pekiştirilmesine, muhtaçların desteklenmesine, aileler ve mahallelerde huzur ve saygı ortamının pekiştirilmesine yönelik çalışmalara önem verilmesi" tavsiye edildi.

Ramazan öncesinde ülkedeki tüm yerleşim alanlarında ve şehirlerde, temizlik ve çevre düzenlemeleri yapılırken; ülkedeki tüm camiler, temizlik ve çevre düzenlemeleri yapılarak teravih namazları için hazır hale getirildi.

Ramazan ayı için hazırlık yapan vatandaşların uğrak yerleri olan dükkan ve pazar yerlerinde alışverişlerin arttığı da gözlendi.

Ülkedeki 1500'den fazla camide Kur'an-ı Kerim hatmedilecek

Özbekistan Müslümanlar Dini İdaresi yetkililerince, AA muhabirine yapılan açıklamada, ülke genelindeki 2 bin 100'den fazla caminin teravih namazları için hazır hale getirildiği belirtildi.

Müslümanlar Dini İdaresince ramazan boyunca Kur'an-ı Kerim'i hatmedecek hafızlarla bir toplantı yapılarak, bu kutsal ayın en iyi şekilde geçirilmesi ve öneminin vatandaşlara anlatılması konularında çeşitli tavsiyelerin verildiği aktarıldı.

Ramazan boyunca ülke genelindeki 1500'den fazla camide Kur'an-ı Kerim'in hatmedileceği belirtilerek, bunun için 2 binden fazla hafızın görevlendirildiği kaydedildi.

Büyük şehirlerdeki teravih namazlarının kılınacağı camilerin bulunduğu caddeler, trafik güvenliğinin temin edilmesi amacıyla akşam saatlerinde geçici olarak trafiğe kapatılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan'da ramazan ayı hazırlıkları tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement