Özbekistan'ın Bağımsızlığının 25. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Özbekistan'ın Bağımsızlığının 25. Yıl Dönümü

Özbekistan\'ın Bağımsızlığının 25. Yıl Dönümü

Özbekistan bağımsızlığının 25'inci yıl dönümünü sade etkinliklerle kutluyor.

01.09.2016 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan bağımsızlığının 25'inci yıl dönümünü sade etkinliklerle kutluyor.

Özbekistan'daki bağımsızlık günü kutlamaları, Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un cumartesi günü beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılmasından dolayı buruk geçiyor. Her yıl düzenlenen resmi tören, Kerimov'un rahatsızlığı sebebiyle bu yıl iptal edildi.

Başkent Taşkent'teki Ali Şir Nevai Parkı'nda düzenlenen etkinliklerde ise yöresel dans gösterileri sergilendi, halka geleneksel Özbek pilavı dağıtıldı. Ayrıca ülke genelinde 3 günlük resmi tatil ilan edildi.

Özbekistan'ı 1989'dan beri yöneten Cumhurbaşkanı Kerimov, ülkesinin bağımsızlığa kavuşmasından bu yana ilk kez söz konusu törenlere katılamıyor.

Kerimov'un hastaneden gönderdiği bağımsızlık günü kutlama mesajı dün, Özbekistan Devlet Televizyonu'nda okunmuştu.

Kerimov mesajında, Özbekistan'ın kendi kendini beslemeye ve savunmaya gücü yetmeyen, ekonomisi tek taraflı gelişen ve yaşam düzeyi çok düşük olan bir ülkeden, kısa dönemde, hızlı ve istikrarlı bir şekilde gelişen, dünya toplumunda kendine özgü yeri olan kudretli bir devlete dönüşmekte olduğunu belirterek bağımsızlık yıllarında ülke ekonomisinin yaklaşık 6 kat büyüdüğünü, sanayinin ekonomideki payının yüzde 14'ten yüzde 34'e ulaştığını, küresel mali krizin devam etmesine rağmen ekonominin son 11 yılda sürekli yüzde 8 büyüdüğünü ifade etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan'ın Bağımsızlığının 25. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement