Özbekistan'nın En Çok Vekil Çıkaran Partisinin Lideri İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

Özbekistan'nın En Çok Vekil Çıkaran Partisinin Lideri İstifa Etti

Özbekistan parlamentosunda en çok sandalyeye sahip Liberal Demokrat Partisi lideri Sadıkcan Turdiyev görevinden istifa etti.

09.08.2017 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan parlamentosunda en çok sandalyeye sahip Liberal Demokrat Partisi lideri Sadıkcan Turdiyev görevinden istifa etti.

Partiden yapılan açıklamaya göre, parti Siyasi Kurulu İcra Komitesi Başkanı Turdiyev kendi isteğiyle görevinden ayrıldı.

Turdiyev'in istifa dilekçesini kabul eden siyasi kurul, İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Bahtiyar Yakubov'u geçici olarak komite başkanlığına getirdi.

Turdiyev, 2013 yılından bu yana bu görevde bulunuyordu.

Kuruluşu 2003 yılına dayanan Liberal Demokrat Parti, 2015'te yapılan parlamento seçimlerinin ardından dört siyasi partinin de temsil edildiği 120 sandalyeli Yasama Meclisinde 49 milletvekiline sahip oldu. Mirziyoyev de geçen sene yapılan seçimde Liberal Demokrat Partiden cumhurbaşkanı adayı gösterilmişti.

Daha önce Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, aralarında Liberal Demokrat Parti'nin de bulunduğu tüm siyasi partilerin faaliyetini eleştirerek, partilerin seçmenlerin istek ve sorunlarıyla ilgilenmediğini, seçmenlerden uzak kaldığını ve toplumdaki sorunlara çözüm üretmediğini dile getirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özbekistan'nın En Çok Vekil Çıkaran Partisinin Lideri İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement