Özcan'dan 'İyi Tarım Uygulamaları' Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Özcan'dan 'İyi Tarım Uygulamaları' Uyarısı

Özcan\'dan \'İyi Tarım Uygulamaları\' Uyarısı

Son yıllarda ülke genelinde yaygınlaşan ve Elbistan’da da uygulanmaya başlayan iyi tarım uygulamaları ile ilgili çiftçiler ve tüketiciler uyarıldı.

27.08.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yıllarda ülke genelinde yaygınlaşan ve Elbistan'da da uygulanmaya başlayan iyi tarım uygulamaları ile ilgili çiftçiler ve tüketiciler uyarıldı.

Elbistan Ovacık, Kalaycık ve Uncular mahallelerinde bulunan iyi tarım uygulama sahalarını ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan Özcan, işletmelere başarılı uygulamalarından dolayı teşekkür etti. Özcan "İyi tarım uygulamalarını yapan çiftçimizin bahçelerdeki uygulamalarını yerinde görüyor ve tüketicileri aydınlatmaya çalışıyoruz. 'İyi Tarım Uygulamaları'nın ne demek olduğunu iyi anlamamız lazım. Şuan için sadece kayısıda uygulanan iyi tarım uygulaması, gelecekte tüketiciye varıncaya kadar, tarladan sofraya kadar bütün aşamaları takip edilen ve özel kuruluşlar, bağımsız kuruluşlar tarafından takip edilen, pazara gelmeden laboratuarlara gönderilen ürünlerdir. Bu konuda tüketici açısından bilinçlenmesi ve tüketicinin almış olduğu ürünün ne olduğunu anlaması açısından da, tüketicinin alacağı üründe 'İyi Tarım Uygulaması' olup olmadığını sorması gerekir. Organik ürün diye satılan ürünlerin mutlaka sorgulanması lazımdır. Bir ürünün organik olabilmesi için, onunda 'İyi Tarım Uygulamaları' gibi sertifikasının olması gerekiyor. Tüketicimizin mutlaka bir ürünü alırken, o ürünün nereden geldiğini sorgulamasını istiyoruz. Organik denildiğinde hemen onun alınmasını istemiyoruz. Bahçeler üzerinde de yazılı, bu bahçede 'İyi Tarım Uygulamaları' yapılıyor diye bağımsız kuruluşlar tarafından yazılan yazılar vardır. Bu laboratuar sonuçlarından geldikten sonra, üreticiye bu ürün 'İyi Tarım Uygulamalarından elde edilmiş üründür' diye sertifikalar veriliyor" açıklamasını yaptı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özcan'dan 'İyi Tarım Uygulamaları' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement