Özcan'ın Büyükelçilik Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Özcan'ın Büyükelçilik Heyecanı

Özcan\'ın Büyükelçilik Heyecanı

Dışişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile Türkiye'nin Varşova (Polonya) Büyükelçiliği'ne atanan eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, heyecanlı olduğunu ve Nisan ayında yeni görevine başlayacağını söyledi.

28.02.2012 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile Türkiye'nin Varşova (Polonya) Büyükelçiliği'ne atanan eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, heyecanlı olduğunu ve Nisan ayında yeni görevine başlayacağını söyledi.

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde 'Yurt dışından öğrenci kabulü 3'ncü Çalıştayı' toplantısına düzenlendi. Toplantının ardından katılan 20 üniversitenin rektör ve rektör yardımcıları ile eski YÖK Başkanı olan ve son kararname ile Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği'ne atanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Karaağaç Mahallesi'ndeki eski Rektörlük birasında bir araya geldi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Enver Duran'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi Enver Şengül'ün çektiği Edirne fotoğrafları slayt gösterisi sırasında kısa süreli koltuk krizi yaşandı. 'U' şeklindeki masanın ortasında biri büyük ikisi küçük üç sandalye konuldu. Edirne Valisi Gökhan Sözer, büyük sandalyeye eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın oturmasını istedi ve büyük sandalyenin yanındaki sandalyeye oturdu. Özcan da buraya oturmayı kabul etmedi ve Vali Sözer'e büyük sandalyeye oturmasını istedi. İkili sandalyeye oturmakta anlaşamayınca, çareyi birlikte sağ taraftaki sandalyelere yan yana oturmakta buldu. Ardından davetlilere 'Edirne' konulu slayt gösterisi izletildi.

'HEYACANLIYIM'

Varşova'daki Büyükelçinin görevinin 31 Mart'a kadar devam ettiğini belirten Yusuf Ziya Özcan şunları söyledi:

"Oradaki büyükelçimizin görevi 31 Mart'a kadar bitmiyormuş. Bunu öğrendim. Ondan önce olmaz, ondan sonra olur. Nisan ayı ve sonrasında göreve başlayabilirim. Tabi biraz heyecan var. Şimdiye kadar yaptığım işlerden değişik bir iş. Başka türden görevler bekleniyor. Önce kısa sürede o görevleri, ne beklendiğini öğrenip daha sonra ona göre hareket edeceğim. Ama çok zor bir iş, ben bunu yapamam diye bir algım yok. Gayet de başarılı olacağıma düşündüğüm bir iş gibi geliyor. İyi ilişkiler yürütmeye dayanan bir iş. İyi olacağını düşünüyorum. Elimden geleni yapacağım."

Ardından Özcan, Vali Sözer'in makam aracına bindi ve beraberlerindeki Rektör ve rektör yardımcıları ile gezi amaçlı Yunanistan'ın Deadeağaç kentine hareket etti. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özcan'ın Büyükelçilik Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement