Özcan Tarsus'ta İddialı Konuştu - Son Dakika
Yerel

Özcan Tarsus'ta İddialı Konuştu

Özcan Tarsus\'ta İddialı Konuştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, partisi CHP'nin 20 yıldır ilk kez Tarsus'u almaya bu kadar yakın olduğunu belirterek, "Tarsus'ta yaptırdığımız birçok ankette CHP birinci çıkıyor."

22.06.2013 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, partisi CHP'nin 20 yıldır ilk kez Tarsus'u almaya bu kadar yakın olduğunu belirterek, "Tarsus'ta yaptırdığımız birçok ankette CHP birinci çıkıyor. Sadece Yenice'de yaptırdığımız ankette oy oranımız yüzde 70 çıktı" dedi.

Başkan Özcan, Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler kapsamında çalışmalarına hız verdi. Bu çerçevede, Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya gelen Özcan, Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru'yu da makamında ziyaret etti. Ziyarette, yeni Büyükşehir Yasası hakkında bilgi vermek ve Yenice'nin acil problemlerini belirleyerek bu yıl yapılacak bütçe programına dahil etmek için geldiklerini kaydeden Özcan, "Yenice Belediyesi kalkacağı için 2014 yılında Tarsus ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy kullanacaksınız. Tamamen politik hesaplar üzerine yapılan bu yasa değişikliği, Mersin halkının siyasi tercihlerinde bir değişikliğe yol açmayacak ve inşallah Büyükşehir ile bağlı ilçelerdeki tüm belediyeleri alarak, genel iktidar yolunda partimize önemli bir katkı sağlayacağız" dedi.

Tarsus'ta yaptırdıkları birçok ankette CHP'nin birinci çıktığını ifade eden Özcan, "Sadece Yenice'de yaptırdığımız ankette oy oranımız yüzde 70 çıktı. Bu durum elbette Büyükşehir'e de yansıyacaktır. En büyük ilçemiz olan Tarsus bizim için çok önemlidir. Aynı şekilde Erdemli'de 8 bin olan oyumuz 16 bine çıkmış ve yüzde yüzlük bir artış sağlamış durumdayız. Anamur ve Silifke'de yapılan anketlerde birinci çıkıyoruz. Bunu zaten yaptığımız gezilerde halkımızın ilgi ve alakasında görüyoruz" diye konuştu.

2014 yılından itibaren ilçelerin ulaşım, içme suyu, kanalizasyon, mezarlık, otogar, itfaiye, hal, yağmur suyu, kaldırım, refüj çalışmaları ile sinekle mücadelesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını dile getiren Özcan, Mersin'de yaptıkları tüm hizmetleri ilçelere de hayata geçireceklerinin altını çizdi. İlçe belediyelerde görev yapan personelin durumu ile ilgili de bilgi veren Özcan, "İlçe belediyeler kapatıldıktan sonra bu belediyelerde görev yapan personeli, aile düzeninin bozulmaması amacıyla yine kendi ilçesinde görevlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Tarsus'un bir ilçe olmasına rağmen, su fiyatları konusunda Mersin de dahil olmak üzere birçok büyükşehiri geride bıraktığını belirterek, Tarsus Belediye yönetimini eleştiren Özcan, şunları söyledi: "20 yıldır Tarsus'a belediyecilik anlamında bir şey yapılmamıştır. Gelin Mersin'i görün de sosyal demokrat belediyecilikte hizmet nasıl olurmuş anlayın. Ancak endişeye gerek yok. İnşallah 2014 yılından itibaren Mersin'de yapılan hizmetlerin aynısı Tarsus'ta, Yenice'de ve diğer ilçelerde de yapılacaktır. 20 yıl sonra Tarsus'u almaya ilk kez bu kadar yakınız. Aday adaylarımızın çokluğu da bunun bir göstergesi."

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, Yenice'de düzenlenecek olan etkinliğe bir sanatçı ile Büyükşehir Belediyesi'nin bütün kültür-sanat ekiplerini göndereceğinin de sözünü veren Özcan, daha sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özcan Tarsus'ta İddialı Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement