(Özel) 12 kişilik aile, harabeye dönen evde geceleri nöbet tutarak uyuyor - Son Dakika
Yaşam

(Özel) 12 kişilik aile, harabeye dönen evde geceleri nöbet tutarak uyuyor

(Özel) 12 kişilik aile, harabeye dönen evde geceleri nöbet tutarak uyuyor

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde yaşadığı sıkıntılar yüzünden baba evine ailesi ile geri dönmek zorunda kalan Gürol Kuyucu ve ailesi, harabeye dönen ve 'oturulamaz' raporu verilen evde geceleri nöbetleşerek uyuyor.

26.08.2019 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde yaşadığı sıkıntılar yüzünden baba evine ailesi ile geri dönmek zorunda kalan Gürol Kuyucu ve ailesi, harabeye dönen ve 'oturulamaz' raporu verilen evde geceleri nöbetleşerek uyuyor.

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde damadı ile aynı evde yaşayan Gürol Kuyucu çaresizliğini anlatarak yardım istedi. 1978 yılında yapılan baba evine geri dönmek zorunda kalan Kuyucu, "Ben önceden Bakacakkadı'da yaşıyordum. Kaldığım kira evinde sıkıntılar yaşadım ve baba evine geri dönmek zorunda kaldım. 1978 yapımı eski evimizin temeli olmadığı için kayma yapıyordu, şu an harabe olmuş duruma geldi. Evin duvarlarında çatlaklar oluşmaya başladı ve kayması ile baskı oluştu. Pencereleri, kapıları sökmek zorunda kaldım. Bu gidişle evsiz kalacağız. AFAD ekibi de evimi incelemeye geldi. Tuttukları raporda bu evin oturulamaz olduğunu ve güçlendirilmesi gerektiğini söylediler. Ama evim her geçen gün basıyor, bastıkça da kasıyor. Devletimden bana bir çare üretilmesini istiyorum" dedi.

"Geceleri korkudan uyuyamıyoruz"

Babasından kalan iki katlı evde kardeşi ile yaşadığını söyleyen Gürol Kuyucu, "Küçük kardeşimle ben bu evde yaşıyoruz. Kardeşimin ailesi 7 kişi, benim ailem 5 kişi, 12 kişi bu iki katlı evde yaşıyoruz. Geceleri korkudan uyuyamıyoruz. Evin ne zaman kayacağından, yıkılma noktasına geleceğinden nöbetleşe yatıyoruz. Ailecek sokaklarda sabahlıyoruz anca sabah olduğunda uyuyoruz. Evimin bir kısım eşyasını belediyenin bana gösterdiği depoya koydum. Buraya da geçici olarak 3 ve 5 günlüğüne izin verdiler. Daha sonrasına izin vermiyorlar. Kendim denetimden mahkum olduğum için elimden bir şey gelmiyor, şu anda çalışmıyorum. Ben devletimden maddi bir yardım beklemiyorum. İstediğim bir iş sadece. Kiraya çıktığımda aileme bakabilecek, geçindirebilecek bir maaşım olsa bize yeter. Yakında sokakta kalacağız. Bundan sonrası ne yapacağımızı bilmiyorum. Parkta iki aile kalırız artık" diyerek duyarlı vatandaşlardan yardım istedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam (Özel) 12 kişilik aile, harabeye dönen evde geceleri nöbet tutarak uyuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, eleştirilere tepki gösterdi
    10:26 Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, eleştirilere tepki gösterdi

    Sosyal medya hesabından ve katıldığı programlarda sıkça deprem uyarılarında bulunan Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, kendisine yöneltilen 'Halkı tedirgin ediyorsun' eleştirileri karşısında sinirlendi. Görür, eleştirilere 'Ne kafası bunlar?' diyerek tepki gösterdi. Ayrıca, geçtiğimiz yıl katıldığı bir programdaki konuşmasına atıfta bulunan Görür, 'Halkı korkutmak diye bir tabir kullanmaya utanmıyor musunuz?' dedi.

  • Bursa Mudanya'da yangın alarmı sayesinde felaket önlendi
    10:22 Bursa Mudanya'da yangın alarmı sayesinde felaket önlendi

    Bursa Mudanya ilçesinde bulunan Şafak apartmanının zemin katında çıkan yangın, çalışan alarm sayesinde hızlı müdahale ile kontrol altına alındı. Evde bulunan görme engelli bir vatandaş da kurtarıldı. Polis ekipleri yangının çıkış sebebini araştırıyor.

  • Dağlarda çiriş otu bereketi
    10:19 Dağlarda çiriş otu bereketi

    Erzurum'da çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu, dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar aylarıyla birlikte Erzurum'un yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu, vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Ayrıca çiriş otu, tıbbi faydaları sebebiyle tedavi amaçlı da kullanılıyor. Yemeklerde de sıkça kullanılan çiriş otu, vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleriyle vücudu besliyor.

  • Bursa'da mağarada define faciası: 1 kişi öldü, mahsur kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor
    10:15 Bursa'da mağarada define faciası: 1 kişi öldü, mahsur kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor

    Bursa'nın İznik ilçesinde kaçak kazı yapan definecilerden biri göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Mahsur kalan 2 kişi için kurtarma çalışmaları devam ediyor. Jandarma, AFAD ve JAK ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • Kars'ta Baraj Yatağındaki Eski Köy Sulara Gömüldü
    10:14 Kars'ta Baraj Yatağındaki Eski Köy Sulara Gömüldü

    Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Karakurt Barajı'nda su seviyesinin hızla yükselmesi sonucu eski Karakurt köyü sular altında kaldı. Kilise ve tarihi taş evlerin bulunduğu köy, tamamen kaybolma riskiyle karşı karşıya.

  • Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan vatandaş şoke oldu
    10:11 Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan vatandaş şoke oldu

    Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan bir vatandaş, sepetindeki deliği ve yerde bulunan mermi çekirdeğini görünce şoke oldu. Vatandaş, olayın ardından polise haber vererek insanların daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı.

  • Doğu Anadolu Bölgesi'nde Yaban Hayvanları da Çiriş Otu İle Besleniyor
    10:10 Doğu Anadolu Bölgesi'nde Yaban Hayvanları da Çiriş Otu İle Besleniyor

    Erzurum'da ortaya çıkan çiriş otu, yüksek kesimlerde yaşayan yaban keçilerinin de ilgisini çekiyor. Doğal olarak yetişen çiriş otu, bölgede birçok yemek yapımında kullanılıyor ve halk tarafından tedavi amacıyla da kullanılıyor.

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası kabinler yere indirilerek park pozisyonuna alındı
    10:09 Antalya'da teleferik kazası sonrası kabinler yere indirilerek park pozisyonuna alındı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından 5 gün havada asılı kalan 36 kabin, halatlı sistemin çalıştırılması ile park pozisyonuna alındı. Kazanın nedeni olarak yapılan incelemelerde kusurlar tespit edildi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Kabinler, bir kez daha incelenecek.

  • Yağış sonrası Van Gölü'nün su seviyesi yükselmeye başladı
    10:07 Yağış sonrası Van Gölü'nün su seviyesi yükselmeye başladı

    Van'da şubat ve mart aylarında yoğun kar yağışının, nisan ayında ise yağmurun etkili olması dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nün su seviyesinde iyileşmeye neden oldu. Van Gölü, 2019-2023 yılları arasında su kaybı yaşadı ancak bu yılın ilk 4 ayında yoğun yağışlarla su seviyesi yükselmeye başladı. Prof. Dr. Alaeddinoğlu, havzanın suyunu yönetmek zorunda olduklarını belirtti ve ileri dönemlerde sel ve taşkın riskine dikkat çekti.

  • Mağarada define faciası! 1 kişi hayatını kaybetti, içeride mahsur kalanlar var
    09:59 Mağarada define faciası! 1 kişi hayatını kaybetti, içeride mahsur kalanlar var

    Bursa İznik'te uzun süredir definecilerin hedefinde olduğu öğrenilen 5 metrelik mağara içinde kaçak kazı sırasında göçük meydana geldi. Definecilerden biri hayatını kaybederken, kameraya yansıyan cansız bedenin yanı başındaki hortum dikkat çekti. AFAD ve jandarma ekipleri içeride mahsur kalanları kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Ağrı'da Yaralı Halde Bulunan Şahin Tedavi Altına Alındı
    09:58 Ağrı'da Yaralı Halde Bulunan Şahin Tedavi Altına Alındı

    Ağrı Valiliği İl Jandarma Komutanlığı, Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından yapılan devriye faaliyeti sırasında yaralı bir şahin kuşu bulundu. Yaralı şahin, Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edilerek tedavi edilmeye başlandı.

  • Eskişehir'de Sokak Hayvanları İçin Mücadele Eden Gönüllüye Motosiklet Çalındı
    09:54 Eskişehir'de Sokak Hayvanları İçin Mücadele Eden Gönüllüye Motosiklet Çalındı

    Eskişehir'de 30 yıldır sokak hayvanları için yemek dağıtan Erol Dürüşken, motosikletinin çalınmasına rağmen mücadelesinden vazgeçmiyor. Günlük ortalama 60 kilometre yol katederek yemek dağıtımı yapan Dürüşken, 1 senede 21 bin 500 kilometre yol kat ettiğini belirtti. Dağıtım miktarının bazı günler 300 kilograma kadar ulaştığını söyleyen Dürüşken, destek olan herkese teşekkür etti.


Advertisement