Avcılar sahilden yine Uludağ manzarası izlendi - Son Dakika
Güncel

Avcılar sahilden yine Uludağ manzarası izlendi

Koronavirüs salgını sonrası İstanbul'da hava kirliliği azalınca Avcılar sahilden Bursa'da yer alan Uludağ manzarası izlendi. Benzer manzara geçtiğimiz nisan ayında da izlenmişti.

24.05.2020 16:13  Güncelleme: 02:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüs tedbirleri sayesinde insan hareketliliği ile birlikte hava kirliliğinin azaldığı İstanbul'da Uludağ manzarası çıplak gözle izlendi.

Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında birçok vatandaşlar 'Evdekal' tedbirlerine uyarken, İstanbul'un hava kirliliği de azaldı. Avcılar sahilinde bayramın ilk gününde Uludağ manzarası çıplan gözle izlendi. Avcılar Sahilden yüzlerce kilometre ötedeki Bursa Uludağ'ın karlı zirveleri görüldü.

(Özel) Avcılar sahilden Uludağ manzarası

HAVA KİRLİLİĞİ AZALDI

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında vatandaşların evlerinden çıkmaması havanın kalitesinin yükselmesini ve kirliliğin azalmasını sağladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hava kalitesi ölçüm istasyonları verilerine göre, İstanbul'un ilçelerindeki partikül madde (PM10) nisan ayı hava kirliliği oranı, 2018 ve 2019 yılı nisan ayıyla kıyaslandığında yüzde 28 geriledi. İlçelerde en fazla hava kirliliği azalması Başakşehir'de yaşandı. Başakşehir'i sırasıyla Esenyurt, Bağcılar, Fatih ve Sarıyer takip etti. Nisan ayında hava kirliliği Başakşehir'de yüzde 45, Esenyurt'ta 44, Bağcılar'da 43, Fatih'te 43 ve Sarıyer'de yüzde 41 düştü.

Hava kirliliği Arnavutköy'de yüzde 27 ve Avcılar'da yüzde 24 arttı.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE BENZER MANZARA GÖRÜLMÜŞTÜ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek için yapılan "Evde kal" çağrılarının etkisiyle insanların sokağa çıkmayıp evde kalmaları trafikteki araç sayısı azalttı. Azalan araç sayısı ve sanayideki yavaşlama, Marmara Bölgesi'nin havasına olumlu yansıdı. Bu sayede 19 Nisan'da da benzer manzara görülmüştü.

(Özel) Avcılar sahilden Uludağ manzarası
(Özel) Avcılar sahilden Uludağ manzarası
(Özel) Avcılar sahilden Uludağ manzarası
Avcılar sahilden yine Uludağ manzarası izlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avcılar sahilden yine Uludağ manzarası izlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement