Bitki çayı içirerek 100 bin liralık aracını çaldılar - Son Dakika
3.Sayfa

Bitki çayı içirerek 100 bin liralık aracını çaldılar

Bitki çayı içirerek 100 bin liralık aracını çaldılar

Antalya'da yaşayan bir mağdur, dolandırıcılık çetesinin kurbanı oldu. Çete, bitki çayı içirdikleri adamın aracını çaldılar. Mağdur, "Çayın içerisinde bir şey olduğuna eminim. Bilincim yerinde değildi" dedi.

31.01.2020 12:48  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da yaşayan Erdem çifti, 100 bin liralık otomobillerini dolandırıcılara kaptırdı. Bitki çayı içirdikleri için bilincinin yerinde olmadığını söyleyen Hasan Erdem, "Çayın içerisinde bir şey olduğuna eminim. Bilincim net olarak yerinde değildi" dedi.

35 KİŞİ DOLANDIRILMIŞ

Organize bir şekilde çalıştıkları iddia eden Hasan Erdem, dolandırıcılık şebekesinin daha öncede Antalya'da bir kişiye 'sazan balığı' yedirdiğini, başka bir şahsı 'kekik toplayacağız' diyerek dolandırdıkları belirtti. Çetenin Türkiye'nin birçok ilinden 35 kişiyi bu yöntemlerle dolandırdığı ortaya çıktı. Suç duyurusunda bulunan mağdurlar kendi aralarında Whatsapp uygulaması üzerinden grup kurarak bilgi alışverişinde bulunuyor.

Bitki çayı içirerek 100 bin liralık aracını çaldılar

İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ YAPANLARI GÖZLERİNE KESTİRİYORLAR

İnternet üzerinden araçlarını satışa çıkaranları gözüne kestiren şebekeye aracını kaptıran Hasan Erdem, esnaf kefalet kredisi çekme bahanesiyle dolandırıldığını belirtti. Hasan Erdem, 2 yıl önce kredi ile 100 bin TL'ye bir araç satın aldığını ve 11 ay kullandıktan sonra askerden gelen oğluna ev alabilmek için otomobili internette satılığa koyduğunu belirtti. Aracının üzerinde 21 bin 400 TL'lik kredi borcunun parasının dolandırıcılar tarafından hızlı bir şekilde toparlandığını ifade eden Erdem, "Dolandırıcılar bu paranın yatması için ve geriye kalan parayı yatırmak için 'esnaf kefalet kredisi' çekmeleri gerektiğini söylediler. Bu şekilde güven sağladılar" dedi.

Bitki çayı içirerek 100 bin liralık aracını çaldılar

"MALIMIZI BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE VERMEDİK"

Dolandırıcıların şebeke halinde çalıştıklarını belirten Hasan Erdem, "Bizi İzmir'e davet edip, orada arabamızı aklımız yerinde olmadan, satışını alıp paramızı vermeden dolandırdı. Şu anda adliyede 2 tane davam var. Bugün savcı ile de görüştüm, bunların çete olduğunu kendi de teyit etti. 'Doğru, bunlar şebeke halinde çalışıyorlar, gözlerimiz üzerinde' dedi. Polis karakoluna gittik onlar da aynı şekilde 'Onları takibe aldık' dediler. Biz Buldan'a geldik şoförlerden biriyle bu konuyu konuşunca kendilerine haber verip oradan kaçmış. Bizim adli mercilerden istediğimiz, tosuncuk gibi olmayıp bunlar kaçmadan yakalanmaları. Biz burada bilinçli bir şekilde malımızı vermedik" diye konuştu.

BİTKİ ÇAYI İLE DOLANDIRDILAR

Dolandırıcıların verdiği bitki çayı ile bilincini kaybettiğini iddia eden Erdem, "İçerisinde bir şey olduğuna eminim. Bilincim net olarak yerinde değildi. Kriminale gönderdirler kanımızı ama kimyasal bir şey içirmediler. Çay ve bitkisel çaylar içirdiler. Ben malımı verdikten sonra bana satış belgesinin bir tanesi verilmesi lazım ondan bile haberim yok. Devletten istediğim malımızın iadesini istiyoruz. Çünkü ben malımı bilinçli vermedim. Şu anda bilindiği kadarıyla dolandırılan 35 kişi ama bu rakam çok daha fazla. Çünkü kimsenin haberi yok. Biz bile bu olayı televizyon kanalında gördükten sonra bu arkadaşlarla temasa geçtik ve hakkımızı aramaya çalışıyoruz hep beraber" şeklinde konuştu.

OLAYI, GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Olayı gözyaşları içinde anlatan Hasan Erdem'in eşi Gönül Erdem ise , "Eşim aracımızı internete koydu ve ilk bir ay hiç müşteri çıkmadı. Sonra bir gün biri aradı. Araca talip olduğunu söyledi. 100 bin liraya anlaştık. 'Siz mi gelirsiniz, biz mi gelelim' dedi. Eşim 'Siz gelin' dedi. Onlarda 'Ben sizin hesabınıza yol parası yatırayım, siz gelin' dediler. Eşim bunu kabul etti. İzmir Buca'da notere beraber gitmişler. Satışı vermeden önce eşime çay içirmişler. Bizim aracımızın 21 bin 400 TL krediborcu vardı. O parayı 5 dakika içerisinde toparlayıp getirmişler. Eşime de 'Bize güvenebilirsin, bak biz bu parayı bulduk. Merak etme diğer paran da yarım saat içerisinde hesabına yatacak. Bu paranın yatması için biz esnaf kefaletten kredi çekeceğiz ama satışı bizim üzerimize vermen lazım' demişler. Saat 16.30'da eşim onların üzerine noter satışını veriyor. Arabayı alıyorlar. Eşim ile oğlumu Erdek'e doğru getiriyorlar. Eşime demişler ki, 'Hasan abi merak etme paran yatacak.' Evime geldiler. Bir şeylerden şüphe etmedik. Arabayı alış amaçları ise kardeşleri üniversiteyi yeni bitirmiş. Avukat olmuş. Babası söz vermiş, 'kızım üniversiteyi bitirince ona sıfır araba alacağım' diye. Bizim arabamız 3 bin kilometredeydi, daha arka koltuklarının naylonları bile duruyordu. Binip bir yere gitmek kısmet olmadı. 11 ay kullanabildik. Herkese aynı şekilde anlatmışlar. Bize de aynı yalanı anlattılar" dedi.

"BU İŞİ UZATMA SENİ ÖLDÜRÜRÜZ"

Aracı kullananın ehliyetinin olmadığını söyleyen Gönül Erdem, "Eşimin ehliyeti ile geliyorlar. Trafik polisi durdurduğunda eşim ehliyetini veriyor. Bunlar geldiler ve yemek yediler, çay içtiler evimde. Sabah bankaya gidilecekti. Sabah 8.40'ta evden çıktılar. Bizim evimizde kaldılar. Erdek'e gittiler bankaya, 2 defa giriş ve çıkışları var kamerada. Kahvede çay içerken eşime 'Kontörüm bitti beni ararlar şimdi, benim gidip kontör yüklemem lazım' demiş. Eşimin yanından hızlıca çıkıyor ve gidiş o gidiş. Eşim polise gidiyor. Üzerinden 13 ay geçti. 2 ay boyunca oyaladılar 'arabanı bugün getireceğim', 'paranı getireceğim', 'bu işi uzatma seni öldürürüz' şeklinde her türlü tehdidi yaptılar. Varımız yoğumuz gitti 30 sene biriktirdik. Eşim ve ben yazın temizlik işi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"OĞLUM ÜNİVERSİTE MEZUNU FAKAT ŞUAN HAMALLIK YAPIYOR"

Ailenin geçimi için arabayı satmak istediklerini söyleyen Erdem, "Oğlum 3 ay önce askerden gelmişti. 'Ona bir ev alalım, kendine güzel bir iş bulur' dedik. Oğlum üniversite mezunu, teknik donanım uzmanı şimdi ise hamallık yapıyor. Yazık günah değil mi benim oğluma" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Bitki çayı içirerek 100 bin liralık aracını çaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Recep: Mal olmayın ! Paranızı kaptırmayın. Hikaye baştan sona hatalarla dolu. 1. Araç almak isteye. Gelip aracı yerinde görür. Sen kalkıp ayaklarına gidiyorsun. 2. Para hesaba geçmeden satış verilmez. Verilirse böyle mal gibi ağlarsın. 3. Sstisci evinde agirliyorsun hatta geceyi de orda geçiriyor. Üstüne birde sana geçirirler böyle. Araç satışın basit kuralı var uygularsan dolandıramazlar. Önce para hesabına işte sonra satışı ver . Selamlar 3 0 Yanıtla helal sana : güzel anlattın 1 0
  • ADALET: ADALET İSTİYORUZ AF DEĞİL 1 2 Yanıtla Af: İstiyoruz. 1 0
  • rojhat avaşin: içeçecek içerisine uyuşturcu made atmanın cezası 24 yıldır çönkü bu insanlar ölebilirdi 0 2 Yanıtla Hmm: Ama kan, testinde herhangi bir uyuşturucu bulgusuna rastlanmamis oysa ki uyusturucu olsa 6 aya kadar uyuşturucunun tütüne göre kanda bulunabiliyor. 0 1
  • End: Yav arkadas madem adli boyutu sorusturmasi devam ediyor emniyet savci takip ediyoruz diyor bunu burada soylemenin ne anlami var bir cuval inciri berbat ettin belki teknik bir islemi devam ediyordu adamlar bu senin soylediklerini duymayacaklarmi 0 0 Yanıtla
  • Hakikat: Cezalarin caydiriciligi yok ki ortalik dolandirici kayniyor beni de biri muhendisim diye dolandirdi muhendis falan degilmis baya parami aldi mesaj kayitlari falan hepsi vardi sikayetci oldum sonuc ne geldi biliyomusnz iki arkadas arasinda olagan seyler dendi ve kovustumraya yer olmadgina karari verildi 0 0 Yanıtla
  • Sss: Para hesaba Anahtar sana kural böyle 0 0 Yanıtla
  • Soner: Cumhiriyette hic hata payi yokmu eskiden kol giderdi şimdi çıkardıgınız ana baba yasalar birbiri ardına açıkca kitabına uydurulup ihlal ediliyor sabit degilki hükmü 0 0 Yanıtla
  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement