Özel Çocuklar Bu Etkinlikte Buluştu - Son Dakika
Güncel

Özel Çocuklar Bu Etkinlikte Buluştu

Özel Çocuklar Bu Etkinlikte Buluştu

Bu yıl 4'ncüsünü düzenlenen 'Özel Çocuklar Sportif' etkinliği ilçe stadyumda gerçekleştirildi.

25.05.2013 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli öğrencilere yönelik İnegöl Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Uygulama Okulu - İş Eğitim Merkezi işbirliği ile bu yıl 4'ncüsünü düzenlenen 'Özel Çocuklar Sportif' etkinliği ilçe stadyumda gerçekleştirildi. İnegöl ve çevre ilçelerden toplam 280 engelli öğrencinin katıldığı şenlikte öğrenciler hem eğlendi hem de spor yaptılar. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte tüm engelli öğrenciler birinci ilan edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz, programın engelli vatandaşların engelleriyle ilgili toplumda farkındalık ve duyarlılık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini belirterek, engelli vatandaşların üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri amacıyla devletin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşların gösterdiği özverili çalışmaların geleceğe ilişkin umudu arttırdığını belirtti.

Özel çocuklar sportif şenliğini Kent Konseyinin başlattığını hatırlatan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, kentin güler yüzlü ve en özel evlatlarıyla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu konuda desteklerini esirgemeyen ve duyarlı davranan tüm insanlara teşekkür eden Aktaş, bu sene 4.sü gerçekleştirilen etkinlikte;

İnegöl Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi

Yenişehir Eğitim Uygulama Okulu

Osmangazi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

Osmangazi Gülen Yüzler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

İznik Özel Erkim Rehabilitasyon Merkezi ve İnegöl'deki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilköğretim okullarındaki toplam 280 civarında engelli öğrencinin yer aldığını belirtti.

Etkinliğimiz çerçevesinde; engelli koşular, labut devirme, fırlatma topu, hedef vurma, yumurta yarışı, çuval yarışı, halat çekme, penaltı atışı ve futbol topuyla slalom gösterileri, halk oyunları gösterileri, step-aerobik çalışmaları yapılacağını kaydeden Başkan Aktaş, bu etkinlikle amaçlarının engelliler için farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

"Engellilerin de yaşamın içinde olduğunu, onlarla beraber yaşamamız ve onlara acımak yerine fırsat vermemiz gerektiği mesajını kamuoyuna vermek istiyoruz" diyen Aktaş, "Ben etkinliğimize katılan tüm çocuklarımıza başarılar diliyor, herkesi engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyor ve tüm engelli çocuklarımıza sağlık, mutluluk ve başarılı bir hayat diliyorum" dedi.

İlçe Kaymakamı Aziz İnci ise, toplumun yaklaşık yüzde 10'unun engelli vatandaşlardan oluştuğunu söyleyerek, engellilerin özel insanlar olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından engelli öğrenciler gösterileri ile büyülerken, şenlik kapsamında düzenlenen yarışmalarda ise engelli öğrenciler kıyasıya mücadele etti. Renkli görüntülerin yaşandığı şenlikte, tüm öğrencilere madalya verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özel Çocuklar Bu Etkinlikte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement