Özel Çocuklar Türkiye Atletizm Şampiyonası'na Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Özel Çocuklar Türkiye Atletizm Şampiyonası'na Hazırlanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan atletizim kursunda yetiştirilen 20 zihinsel engelli sporcu, Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası'na hazırlanıyor.

08.10.2017 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan atletizim kursunda yetiştirilen 20 zihinsel engelli sporcu, Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 9 aydır süren atletizim kursunda zihinsel engelli sporculara eğitim veriliyor.

Sporun engelli bireylerin engeliyle başa çıkmasına, kendisine olan güven duygusunun artmasına ve olumlu benlik gelişimine katkıda bulunması amacıyla geliştiren proje kapsamında engellli sporcular, Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası'na hazırlık yapıyor.

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'nde haftanın 5 günü bir araya gelen engelli sporculara 50 metre, 100 metre ve 400 metre koşu, uzun atlama ve gülle kategorilerinde 2 saat eğitim veriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Atletizim Antrenörü Ali Adıgüzel, amaçlarının engelli bireylerin sosyal kültürünü geliştirmek ve denge koordinasyon becerilerini üst düzeylere çıkarmak olduğunu belirtti.

Adıgüzel, eğitimlerle sosyal ve sportif becerisi yüksek bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade ederken şunları kaydetti:

"Eğitimlerde yetenekli bireyleri seçip, ulusal ve uluslararası yarışmalara kadar yükseltme gayesindeyiz. Yetenekli çocukları büyükşehir belediyesiyle keşfetmek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl gülle kategorisinde dereceler aldık. Bu yıl da aynı başarıyı yakalamak için öğrencilerim heyecanla ve azimle çalışıyorlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özel Çocuklar Türkiye Atletizm Şampiyonası'na Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement