Özel Çocuklar Turnuvada Anneleri ile Satranç Oynadılar - Son Dakika
Güncel

Özel Çocuklar Turnuvada Anneleri ile Satranç Oynadılar

Özel Çocuklar Turnuvada Anneleri ile Satranç Oynadılar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’ndeki yaz okuluna katılan özel öğrenciler, düzenlenen turnuvada anneleri ile satranç oynadı.

27.08.2017 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi'ndeki yaz okuluna katılan özel öğrenciler, düzenlenen turnuvada anneleri ile satranç oynadı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi'nde açılan yaz okulunda aileleriyle birlikte satranç eğitimi alan özel çocuklar, turnuvada buluştu. Özel öğrencilerin anneleriyle birlikte katıldığı satranç turnuvası sonunda bütün çocuklara birincilik madalyası ve sertifika verildi. Özgüven kazanmaları ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı olması amacıyla uzman eğitmenlerin verdiği satranç kursuna katılan özel çocuklar, anneleri ile karşılıklı hamle yapmanın ve yarışmanın keyfini yaşadı. Özel öğrencilerle birlikte, okul öncesi ve etüt grubu öğrencileri de turnuvada yer aldı.

214 öğrenci 84 anne katıldı

Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi Birim Sorumlusu Mukaddes Malkoç, yaz okulu satranç kursunun toplam 214 öğrenci ve 84 annenin katılımı ile gerçekleştiğini belirtti. Malkoç, "Satrancın çocuk gelişimine birçok faydası var. Satranç çocuklarda süratli düşünülebilme, kendine güvenme, yaratıcı ve üretken olma, kurallara uymayı, sosyalleşmeyi ve mücadele etmeyi öğretiyor. Merkezimizde çocuklarımız anneleriyle birlikte satranç öğrenip kaliteli zaman geçirdi. Çok güzel bir organizasyonla turnuvamızı gerçekleştirdik" diye konuştu.

Kaliteli zaman geçiriyoruz

Çocukları ile birlikte satranç oynamayı öğrenen veliler kurstan duydukları memnuniyeti diye getirdi. Karşılıklı satranç oynayarak çocukları ile daha kaliteli zaman geçirdiklerini belirten veliler, kursu düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi'ne teşekkür etti. Satranç turnuvası sonunda öğrenciler ve veliler, kendileri için düzenlenen etkinlikte eğlendi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özel Çocuklar Turnuvada Anneleri ile Satranç Oynadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement