Özel Çocuklara Müzikli Terapi - Son Dakika
Güncel

Özel Çocuklara Müzikli Terapi

Özel Çocuklara Müzikli Terapi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi "Müzikli Terapi ve Oyun Grubu" sosyal sorumluluk projesi ile engelli çocuklara müziği sevdiriyor.

01.05.2013 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Müzikli Terapi ve Oyun Grubu" sosyal sorumluluk projesini hayata geçirildi. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı, Özel Peteğim Özel Eğitim Okulundaki ile 6 yaş üstü 18 yaş altı, hafif mental, down sendromlu ve otizmli çocuklara eğitim veriyor.

ENGELLERİ MÜZİKLE KALDIRIYORLAR

Büyükşehir, özel protokol ile engelli çocuklara müzikli terapi eğitimi vererek onların müziğe olan yeteneklerini ortaya çıkarıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Eğitmenlerinden Sencer Özbay'ın büyük emekleri ile hayata geçirilen proje de engelli bireylerin kendini ifade etmeleri ve çalışmalar boyunca sosyal paylaşımlar içerisinde bulunabilmeleri sağlanacak.

SOSYAL HAYATA ADAPTE OLACAKLAR

Özel Peteğim Özel Eğitim Okulu'ndaki öğrencilere verilen terapi derslerine 22 kişi katılıyor. Derslere katılan çocuklar kendi müzik ve hareket seviyesine uygun rolleri seçerek sosyal psikolojik gelişimlerine katkı sağlayacak. Kalıcılık ve süreklilik arz eden müzik eğitimleri ile çocuklar, engellerini aşıp topluma daha fazla adapte olup, toplumun içerisinde daha fazla yer alacaklar.

BÜYÜKŞEHİR HER ZAMAN HALKIN YANINDA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile Kocaeli halkının yanında olmaya devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) ve Bilgievleri ile yediden yetmişe herkese eğitim veren Büyükşehir Belediyesi, "Müzikli Terapi ve Oyun Grubu" projesi ile ilimizde yaşayan 6 yaş ustu 18 yaş altı, hafif mental, down sendromlu ve otizm engeli bulunan, müzik yeteneği ve ilgisi olan bireylere destek vererek özgüvenlerini arttırıyor. Engelli bireylere öğrenme, keşfetme, deneme ve yaratma ortamı sunan proje ile Büyükşehir, bireylerin ritim duygusunu ve yaratıcılığını geliştiriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özel Çocuklara Müzikli Terapi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement