SPOR Özel eğitim öğrencisi Yusuf, cimnastikte Türkiye 1'incisi oldu - Son Dakika
Güncel

SPOR Özel eğitim öğrencisi Yusuf, cimnastikte Türkiye 1'incisi oldu

Özel eğitim öğrencisi Yusuf, cimnastikte Türkiye 1'incisi olduVuslat AY - Burak TEKİN / ANKARA, (DHA) - Ankara'da 5 yıl önce özgül öğrenme güçlüğü (disleksi) tanısı konan 13 yaşındaki Yusuf Efe Yıldırım, rahatsızlığına iyi geleceği söylenerek doktorlarının tavsiyesi ile başladığı...

11.05.2022 12:06  Güncelleme: 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel eğitim öğrencisi Yusuf, cimnastikte Türkiye 1'incisi oldu

Vuslat AY - Burak TEKİN/ ANKARA, (DHA) - Ankara'da 5 yıl önce özgül öğrenme güçlüğü (disleksi) tanısı konan 13 yaşındaki Yusuf Efe Yıldırım, rahatsızlığına iyi geleceği söylenerek doktorlarının tavsiyesi ile başladığı cimnastikte Türkiye 1'incisi oldu ve milli takıma seçildi. Yusuf Efe, mayıs ayında Sırbistan'da yapılacak Dünya Çocuk Fitness Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Çankaya'da Çayyolu Münevver Öztürk Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Yusuf Efe Yıldırım, 9 yaşındayken Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde özgül öğrenme güçlüğü tanısı kondu. Yusuf Efe, okulunda kaynaştırma öğrencisi olurken, özel eğitim merkezinden destek almaya başladı. Yusuf Efe, doktorunun ve özel eğitim merkezindeki hocalarının yönlendirmesiyle cimnastiğe başladı. Yusu Efe, cimnastik ile önce 85 kilodan 60 kiloya düştü, ardından 2021'de İzmir'de düzenlenen Türkiye Cimnastik Çocuk Fitness Şampiyonası Milli Takım seçmelerinde koreografiyi unutmasına rağmen Türkiye 3'üncüsü oldu. 2022'de aynı yarışmada yine koreografiyi unutan Yusuf Efe, bunu hakemlere belli etmeden gösteriye devam etti ve Türkiye 1'incisi olarak milli takıma seçildi. Yusuf Efe, şimdi 27-30 mayıs tarihleri arasında Sırbistan'da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına hazırlanıyor.

"BÜTÜN VELİLER AĞLADI"

Anne Nur Yıldırım (44), oğlunun doktorların tavsiyesi ile cimnastiğe başladığını anlatarak, "Yusuf Efe, cimnastiği yapabildi. Burada başarmayı gördü. 2021 yılında Türkiye Şampiyonası milli takım seçmelerine katıldı ve Türkiye 3'üncüsü oldu. Aslında Türkiye 2'ncisi olacakken koreografisini hakemlerin karşısında unuttuğu için antrenör ve hakemlerden müsaade istedi. Eğer Yusuf sahneyi terk etseydi hiç derece alamayacaktı. Yusuf sahneyi terk etmedi ve devam etti. Yusuf sahnedeyken bütün veliler ağladı. 'Sahneyi bırakma, pes etme Yusuf' diye desteklediler. Milli takım seçmeleri Türkiye'de tekrar yapıldı. Oğlum kendi yaş kategorisinde bu kez Türkiye 1'incisi oldu. Ancak yine koreografisini unuttu. Ama Yusuf pes etmedi. Çok mutluyum, çok gururluyum. İnşallah Türkiye'yi temsilen oğlum Sırbistan'da yarışacak" dedi.

"ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUM"

Yusuf Efe Yıldırım ise Türk bayrağını Sırbistan'da dalgalandırmak istediğini belirterek, "1'inci olduğum yarışmada da bir önceki yarışma gibi unutmamak istedim. Ne kadar tekrar etsem de o yarışmada da unuttum; ama bu kez hiçbir şekilde belli etmedim unuttuğumu, devam ettim. Hedefim dünya yarışmalarında elimden geleni yapabilmek. Sırbistan'a çok sıkı bir şekilde Gültekin ve Yavuz hocamla hazırlanıyoruz. Sırbistastan'dan dünya şampiyonu olarak dönmek ve bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum" diye konuştu. (DHA)

SPOR Özel eğitim öğrencisi Yusuf, cimnastikte Türkiye 1\'incisi oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SPOR Özel eğitim öğrencisi Yusuf, cimnastikte Türkiye 1'incisi oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Advertisement