El Birliğiyle Yaban Hayata Katkı - Son Dakika
Güncel

El Birliğiyle Yaban Hayata Katkı

El Birliğiyle Yaban Hayata Katkı

Eskişehir’in Han ilçesinde, zorlu kış şartlarında yaban hayatın korunması için Han İlçe Kaymakamlığı ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü öncülüğünde Gökçeyayla ve Akhisar mahalleleri açıklarına ve yol kenarlarına yaban hayvanlara yönelik yemleme çalışması yapıldı.

29.01.2016 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in Han ilçesinde, zorlu kış şartlarında yaban hayatın korunması için Han İlçe Kaymakamlığı ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü öncülüğünde Gökçeyayla ve Akhisar mahalleleri açıklarına ve yol kenarlarına yaban hayvanlara yönelik yemleme çalışması yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kış aylarında Türkiye genelinde av ve yaban alanlarda yemleme faaliyetlerine devam ediyor. Kış aylarının yaban hayvanlar üzerinde oluşturduğu olumsuz etki üzerine Eskişehir'in Han ilçesinde av ve yaban hayvanlar için yemleme çalışması yapıldı. Han İlçe Kaymakamı Rızvan Eroğlu'nun talebi üzerine Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü öncülüğünde, Gökçeyayla ve Akhisar mahalleleri açıklarına hayvanların sıklıkla kullandığı yol kenarlarının iç kısımlarına balya ve buğday kırmaları bırakıldı.

Yemleme çalışmasına ayrıca, İl Jandarma Alay Komutanlığı Çevre Koruma Timi, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Eskişehir Merkez Avcılar Kulübü, Yunus Emre Avcılar Kulübü ve Çifteler Avcılar Kulübü ekipleri destek vererek katıldı.

"HEM BALYALARLA HEM DE BUĞDAY KIRMALARIYLA YEMLEME FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Yapılan yemleme faaliyetiyle ilgili bilgi veren Mili Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü Orman Mühendisi Özge Yaman, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 5'inci Bölge Eskişehir Şube Müdürlüğü olarak zorlu kış günlerinde yemleme faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Yaman, "Bakanlığımızın zaten av ve yaban hayvanlarının desteklenmesi yönünde projeleri mevcuttur. Şuanda da Han Kaymakamlığımızın talebi üzerine, Han ilçesinde hem balyalarla hem de buğday kırmalarıyla yemleme faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu faaliyetimize destek olan başta İlçe Jandarma Komutanlığı olmak üzere, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Müftülüğüne, Merkez Avcılar Kulübü, Yunus Emre Avcılar Kulübü ve Çifteler Avcılar Kulübüne teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bunun dışında bakanlığımızın sorumluluk alanında hem Kara Avcılığı Kanunu hem de Hayvanları Koruma Kanunu olduğundan dolayı şehir içinde de sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların desteklenmesi yönünde de projelerimiz mevcuttur. Halkımızdan da bu konuda desteklerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"AVCILIK, SADECE ÖLDÜRMEK DEĞİL"

Yemleme çalışması hakkında düşüncelerini aktaran Eskişehir Merkez Avcılar Kulübü Başkanı Rıdvan Batur ise, avcılığın sadece öldürmek olmadığına vurgu yaptı. Batur, "İlçe Jandarma Komutanlığı, Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nün desteği ile hayvanları korumak için zor doğa şartlarında, hayvanları yemleme çalışmasına çıktık. Avcılık, sadece öldürmek değil, avcılık aynı zamanda zor doğa koşullarında hayvanları korumak ve onların sürdürülebilir yaban hayatına katkıda bulunmak için burada görev başındayız" şeklinde konuştu.

Öte yandan yaban hayatı koruma amaçlı yemleme faaliyetinde yaklaşık 100 kilogram saman balyası ile 250 kilogram buğday kırması bırakıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel El Birliğiyle Yaban Hayata Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement