Özel Gelişim'den Down Sendromu Farkındalık Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Özel Gelişim'den Down Sendromu Farkındalık Etkinliği

Özel Gelişim\'den Down Sendromu Farkındalık Etkinliği

15 yıldır Salihli’de özel eğitim gerektiren çocuklara hizmet veren Özel Gelişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Dünya Down Sendromu Farkındalık etkinliğini Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirdi.

23.03.2015 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 yıldır Salihli'de özel eğitim gerektiren çocuklara hizmet veren Özel Gelişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Dünya Down Sendromu Farkındalık etkinliğini Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirdi.

Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi, aynı zamanda Engelliler Entegre Yüksekokulu Müdürü olan Doç. Dr. Sema Gürsel Batu, Özel Gelişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen Dünya Down Sendromu Farkındalık etkinliğinde "Down Sendromlu Çocukların Özellikleri ve Eğitimleri" konulu bir sunum yaptı. Down Sendromunun genetik bir farklılık olduğunu belirten Batu, Down Sendromlu çocukların erken eğitim programları ile iyi eğitim aldıklarında bir çok alanda önemli başarılar elde ettiklerini söyledi. Özel eğitimin önemine değinen Batu şöyle devam etti: "Salihli'de aileler açısından bu çocuklara ve ailelere hizmet veren deneyimli bir merkezin olması sevindirici. Daha iyi eğitsel sonuçlar alınması için ailelerin de eğitim sürecine katılması gerekir."

Merkezin kurucusu Sosyal Hizmet Uzmanı ve Aile Danışmanı Hüseyin Arabasüren, "15 yıldır hizmet veren merkezimizde bir çok Down Sendromlu çocuğa hizmet verdik. Gösterdikleri ilgi ve nitelikli hizmetten dolayı tüm personelime teşekkür ediyorum. Bundan sonra da farkındalığımızı geliştirerek çocuklarımıza nitelikli eğitim hizmeti vermeye devam edeceğiz" derken, Özel Eğitimciler Derneği Genel Başkanı ve aynı zamanda merkez müdürü Ercan Karaca, "Özel eğitim gerektiren çocuklar arasında popüler bir grup olan Down Sendromu 800 doğumda bir rastlanılan kromozom farklılığı durumudur. Bu çocuklar sosyal yönleri ile dikkat çekerler, taklit becerileri oldukça iyidir. Merkezimizde bu çocuklara fizyoterapi, konuşma eğitimi, öz bakım becerileri, bilişsel beceri eğitimi ve aile eğitimi verilmektedir" dedi.

Etkinlikte konuşan Down Sendromlu çocuk babası Fatih Balcı, Down Sendromlu bir meleğe sahip olduklarını belirterek, "Çok fazla bir şey bilmediğimiz bu konuda Özel Gelişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yönetici ve öğretmenlerinden çok şey öğrendik. Evde de uyguladığımız bu çalışmalarla Melek isimli kızımıza daha fazla destek olduk" ifadelerini kullandı. Etkinlikte, Salihli Halk Oyunları Derneği ve Down Sendromlu çocukların gösterileri ilgiyle izlendi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Gelişim'den Down Sendromu Farkındalık Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement