Özel Gereksinimli Çocuklar Sporla Engelleri Aşıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Özel Gereksinimli Çocuklar Sporla Engelleri Aşıyor

Bilecik Belediyesi tarafından "Biz birlikte hareket ediyoruz" projesine katılan özel gereksinimli çocuklar, engelleri sporla aşmaya çalışıyor.

04.12.2017 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi tarafından "Biz birlikte hareket ediyoruz" projesine katılan özel gereksinimli çocuklar, engelleri sporla aşmaya çalışıyor.

Bilecik Belediyesi Beşiktaş Mahallesi Kadın Spor ve Yaşam Merkezinde bir araya gelen Özel Eğitim İş ve Uygulama Merkezinde eğitim gören özel gereksinimli çocuklar, haftada iki gün spor yaparak zaman geçiriyor.

Pazartesi ve salı günleri iki saat sportif faaliyetlerle buluşan çocuklar, uzman eğitmenler nezaretinde ısınma hareketleri, pilates topu, yürüyüş bandı ve kondisyon bisikletinde spor yapıyor.

Proje Koordinatörü ve Spor Merkezi Eğitmeni İlker Çınar, yaptığı açıklamada, özel gereksinimli çocuklara haftanın 2 günü özel eğitmenlerle seanslar planladıklarını söyledi.

Çınar, "Sosyal anlamda sağlıklı bireylerin yetişmesini istiyoruz. Şu anda eğitime gelen çocuklarımız ileri dereceli çocuklarımız. Onlara topu tutmasını, hareketler yapmasını ve adeta gülmeyi öğretiyoruz. Eğitim sonunda bir kademe daha ileri gidip daha iyi yerlere geleceklerini düşünüyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Özel Gereksinimli Çocuklar Sporla Engelleri Aşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement