(Özel Haber) - Son Dakika
Yerel

(Özel Haber)

(Özel Haber)

Kırıkkale'de uzman bir doktor okuduğu haberden etkilenerek "Alacağım var zamandan" isimli bir kitap yazdı.

01.06.2013 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de uzman bir doktor okuduğu haberden etkilenerek "Alacağım var zamandan" isimli bir kitap yazdı.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı olarak göre yapan Dr. Bülent Kalaycı, gazetede okuduğu 13 yaşındaki bir kıza tecavüz haberi üzerine olaydan çok etkilendiğini, günlerce olayın etkisinde kaldığını ve toplumsal boyutu olan bu tür olayların bir daha yaşanmaması için yazdığı kitap aracılığı ile insanlığa seslenmek istediğini ifade etti.

Yaşadıklarını ve duygularını İHA muhabiri ile paylaşan Dr. Kalaycı, "Bir gün bir gazete haberi okudum. 13 yaşında N.Ç. isimli bir kızımıza Mardin taraflarında tecavüz edilmişti. O haberin detaylarını ve o kızımızın hayat hikayesini gazetelerden internetten incelediğimde bu hayat hikayesinin bir çok kişiye ders olması gerektiğini, gençlerimize hatta böyle kötü düşüncelere sahip olan insanlara bir haykırış olması için yazmaya karar verdim. Ben o olaydan esinlenerek olaya kendi hayal gücümü de katarak duygularımı kaleme aldım. Kitabımda hayal ürünü bir kahraman oluşturdum. Oluşturduğum bu kahramanın hayatını kendime göre olması gerektiği gibi hissettim ve yazdım. Anlattıklarım gerçek bir konudan esinlenerek tamamen hayal ürünü bir kurgudur. Kitap okuyan ilgili kişiler satır aralarında belki de kendi hikayelerine de rastlayabilir ve bunu ben yaşadım diyebilirler. Benim kahramanım tamamen bana özgüdür. Yazdıklarımda yaşanan olaylar bire bir olmasa da ortak öğeleri içinde bulundurabilir. Bu nedenle bana kızıp tepki gösterenler olabilir. Fakat

kitabımdaki anlattıklarım tamamen hayal ürünüdür gerçek olay orada sadece tartışılmaktadır. " diye konuştu.

Böyle bir olaydan sonra insanların hayatlarının ne kadar kötü olacağı tahmin edilebileceğini kaydeden Dr. Bülent Kalaycı, "Benim kahramanım ise hayatını yeniden kuran, hayata pozitif bakan, hayata bağlanan ve yuvasını kuran bir kahramandır. Onun için kitabımda gençlerimizin başlarına kaza veya bela geldiğinde bu kaza ve belanın içinde kalmak yerine, dışına çıkmalarının gerektiğini anlattım. Yaşananları unutup yeniden bir hayat kurmak gerektiğini anlattım. Onun için de pozisyon tamamen benim kafamda oluşturulmuş bir pozisyondur. Ama kitabımda gerçekler de vardır, kitabımdaki yaşanan gerçekler de tartışılmıştır. Burada 13 yaşındaki bir kıza uzanan kara ellere aslında durun demek istiyordum." ifadelerini kullandı.

Kitabın çeşitli sosyal paylaşım siteleri aracılı ile 20 bin kişi tarafından görülerek beğenildiğini kaydeden Dr. Kalaycı, ne kadar çok kitleye ulaşılırsa bu tür olaylardan dersler alınabileceğini söyledi.

Bir bireyin yaşamında başından geçen olumsuzluklar nedeniyle hayata küsülmemesi gerektiğini kaydeden Dr. Kalaycı, "Bireyler olumsuzluklar sonunda hayatını doğru yöne kanalize etmelidir. İnsanın başına bir felaket, bir hastalık yada başka olumsuz durumlar gelebilir. Her belanın içinde bir çare aramak gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle hayata pozitif bir şekilde bakmak, planlamak ve yeni bir düzen kurmak gerekir. Mesajım budur. Hayata yeniden sıkı sıkı sarılmak gerekir. Yaşadığı olumsuzluk nedeniyle kendisinden etkilendiğim bu kızımız da daha sonradan hayata küsmemiş, mücadele etmiş ve Hukuk Fakültesini kazanmayı başarmıştır. Kitabımdaki hayal dünyamın kahramanı da böyle bir zafer kazanmıştır. Hayata tutunmada size yardımcı olacak ve aralarında yarışan hayır sahibi insanları da görmek mümkün olacaktır. Bu nedenle hayata küsmemek ve adım atılmaya başlandığını göstermek gerekir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kitabında bir anlık kötü emellerin felaketler meydana getireceğine dikkat çeken Dr. Kalaycı, kitabında gençlere seslendiğini söyledi.

Kalaycı, hayatın bir anlık olmadığını, gençlerin ve bir anlık nefislerine ve hislerine yenilen erkeklerin bir anlık zevkle bir ömrün hapislerde tüketildiğini sözlerine ekledi. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel (Özel Haber) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement