Asfalt İşçilerinin Çöl Sıcağında Ekmek Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Asfalt İşçilerinin Çöl Sıcağında Ekmek Mücadelesi

Asfalt İşçilerinin Çöl Sıcağında Ekmek Mücadelesi

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt işçileri 39 yılın en sıcak gününde ‘sıcakla’ mücadele veriyor.

01.07.2017 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin asfalt işçileri 39 yılın en sıcak gününde 'sıcakla' mücadele veriyor. 160-170 derecede asfalt döken işçiler, sıcağa rağmen ekmek paraları için ara vermeden sürdürüyor.

Afrika sıcaklarının en yoğun yaşandığı illerin başında gelen ve termometrelerin 46 dereceyi gösterdiği ve hissedilen sıcaklığın 50 derece olduğu Adana'da, hava sıcaklıkları vatandaşları olumsuz yönde etkilerken, sıcak havadan en çok etkilenenlerin başında ise asfalt işçileri geliyor. Sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan işçiler, toprağın belirli bir sıcaklığa ulaşmasının ardından, günde 8 saat sürecek yoğun bir tempoyla asfalt çalışmasına başlıyor. Ekipler, öğlen sıcağında ise ara vermeden güneş altında çalışıyor.

Makinelerin yetersiz kaldığı alanlarda ise asfalt üzerinde çalışmak durumunda kalan işçiler, yakıcı güneşin yanı sıra asfaltın sıcaklığıyla da zor anlar yaşıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çok yüksek sıcaklıkta asfalt yapmaları için çok müsait bir ortam olduğunu belirtiyor. Sıcaktan bunalan bazı işçiler ise sadece bir bardak su ile kendilerini serinletebiliyor.

"Tek zorluk hava sıcaklığı"

Adana Büyükşehir Belediyesi Yol Şube Müdür Vekili Bekir Durukan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bizim yaşadığımız tek zorluk. Hava sıcaklığı ve iklim şartları. 1 Temmuz'da bugün Adana'da hava sıcaklığı 41 derece ama uyguladığımız sıcak asfalt en az 130 derece burada ki sıcaklık. Şuan Adana'da genelinde 280 işçi çalışıyor. Hepsi de Adana için hizmet veriyor" ifadelerini kullandı.

Asfalt döken işçilerden Seval Dönmez ise, "Sıcakta çalışmak zaten zor. Birde asfaltın sıcaklığı eklenince daha da zor oluyor. Ama hayat şartları ekmek parası için çalışmalıyız" dedi.

19 yıldır sıcak asfalt dökme işi yapan Ahmet Güven de sıcak havaya alışkın olduğunu kaydederek, "Bizler kışın tek izin yapabiliyoruz. Yazın çalışıyoruz. Bizler artık sıkıntı çekmiyoruz. Yeni gelen arkadaşlar biraz zorluk çekiyor ama. Normal hava derece zaten 40-50 derece arası ama biz burada 160 dereceyi geçen sıcakta çalışmak zorundayız" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Asfalt İşçilerinin Çöl Sıcağında Ekmek Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement