Avustralyalı Turistler Dolma Sardı - Son Dakika
Güncel

Avustralyalı Turistler Dolma Sardı

Avustralyalı Turistler Dolma Sardı

Dünyanın çeşitli ülkelerini gezen Avustralyalı Gurme Kulübü üyeleri, tarihi evleri ile ünlü Safranbolu’da asma yapraklarından dolma sardı.

20.09.2014 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın çeşitli ülkelerini gezen Avustralyalı Gurme Kulübü üyeleri, tarihi evleri ile ünlü Safranbolu'da asma yapraklarından dolma sardı.

18. yüzyıllarda yapılmış ve otel olarak kullanılan Asmalı Konak'ın mutfağına giren yaşları 70'in üzerinde 12 Avustralyalı turist, Avustralyalı ünlü gurme şefi Christine Lee Flanagan eşliğinde Türk ahçılardan dolma sarma dersi aldı. Renkli görüntüler eşliğinde tarihi konağın mutfağında Safranbolu'ya özgü asma yapraklarından yapılan dolmaları saran turistler, zaman zaman yaptıkları dolmaların tadına bakmayı da ihmal etmedi.

Avustralyalı ünlü gurme şefi Cristitine Lee Flanagan, Türk yemeklerinin çok farklı ve güzel olduğunu söyleyerek, "Daha önce hiç Türk yemekleri yememiştik. Türk yemekleri çok farklı ve güzel. Safranbolu hem şehir olarak hem kültür bakımından çok güzel bir şehir. Yemekleri de yöresel. Grup olarak burada Türk dolmasını sarmayı öğrendik ve yapmaya çalışıyoruz. Akşam ise kendi yaptığımız dolmaları yemenin tadına varacağız. Avustralya'ya döndüğümüzde üyelerimizle birlikte orada dolma sarmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Grup üyelerinden Robyn Power isimli ise, Türk yemeklerinin çok sağlıklı olduğunu söyleyerek, "Türk yemeklerini çok sevdik. Hayatımızda ilk defa dolma sardık. Benim de evimde asma yaprakları var. Dönünce onları toplayıp ben de dolma yapacağım. Eşimle birlikte öğreniyoruz ve onla beraber yapıp torunlarımıza yedireceğiz" dedi.

Asmalı Konak'ın Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Özdemir ise, Safranbolu'nun yöresel ürünlerini tanıtarak ön plana çıkarmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Avustralyalı turistler ricada bulunarak yemek yapmak istediklerini söyledi. Bizlerd e Safranbolu'ya özgü kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz asma yapraklarını hazırlayarak verdik. İşçiliğini kendilerini yapıp dolmaları sardılar ve akşam kendilerine servis edeceğiz. Yaprak saraması işçiliği yoğun ve bunu sevgi ile sarmalarını istedik. Sevgi ile sarmaları halinde dolmaların daha lezzetli olacağını söyleyince hoşlarına gitti. Umarım bu tür örneklerle Safranbolu'yu tanıtırsak lezzetlerimizi dünyaca tanıtmış olacağız. Bunun turizme katkısı olacaktır" ifadelerini kullandı. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avustralyalı Turistler Dolma Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement