Madde Bağımlıları Türbenin Ahşap İşlemeli Tarihi Kapısını Yaktı - Son Dakika
3.Sayfa

Madde Bağımlıları Türbenin Ahşap İşlemeli Tarihi Kapısını Yaktı

Bursa'da madde bağımlıları, Kanuni Sultan Süleyman'ın kız kardeşi Hatice Sultan'ın türbesinin ahşap işlemeli tarihi kapısını yaktı.

22.05.2018 10:10  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da göre madde bağımlıları, Kanuni Sultan Süleyman'ın kız kardeşi Hatice Sultan Türbesi'nin ahşap işlemeli tarihi kapısını yaktılar. Kapı küle dönerken, türbe de büyük tehlike atlattı.

ISINMAK İÇİN YAKMIŞLAR

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Kanuni Sultan Süleyman'ın kız kardeşi Hatice Sultan Türbesinin ahşap işlemeli kapısı, kimliği henüz belirlenemeyen madde bağımlısı gençlerin ısınmak için yaktıkları ateşle küle döndü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bir süre önce restorasyonunu yaptığı türbe, yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen türbelerin arasında yerini alıyordu. Gece geç saatlerde meydana gelen olayda alevleri gören vatandaşlar itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını türbenin diğer taraflarına sıçramadan kısa sürede söndürmeyi başardı. Fakat yanan tarihi ahşap kapıdan geriye sadece külleri kaldı.

POLİS ÇALIŞMA BAŞLATTI

Son zamanlarda türbe çevresinde madde bağımlısı gençlerin bulunduğunu belirten vatandaşlar, bunun bir an önce önlenmesini gerektiğini dile getirdi. Polis ekipleri olayla ilgili kaçan şüphelileri arama çalışması başlattı.

Madde Bağımlıları Türbenin Ahşap İşlemeli Tarihi Kapısını Yaktı
Madde Bağımlıları Türbenin Ahşap İşlemeli Tarihi Kapısını Yaktı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Madde Bağımlıları Türbenin Ahşap İşlemeli Tarihi Kapısını Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • TUNÇ06: her yerde güvenlik var bur da niye yok....tarihe sahip çıkmak lazım. 14 1 Yanıtla
  • Sivridil: Bursa turbelerindeki tarihi eserlerin çogunu imitasyonlariyla değistirmisler, örnek yesil cami fiskiyesi 2006 da yok olmus sonra taklidi yapilmis, osman gazi orhan gazi turbelerindeki topkapi sarayindan gelen avizelerde orjinal deyil, ulkeyi soydular bunlar 3 8 Yanıtla
  • yazık: Yazıklar olsun..Bu tür yerler sahipsiz bırakılmamalı,bir özel güvenlikci verilemezmiyfi oraya ve çevresine !!! 10 1 Yanıtla
  • Kikikiki: Suç onlarda değil onlemini almayan cami yönetiminde .pislikler kiyamete kadar olcak çünkü 3 0 Yanıtla
  • Islah etsin : Ülkemizin gençleri ne yazıkki felakete sürükleniyor Acilen uçurum bataklıgından kurtarılmalıdırlar. Cezalar en ağır şekilde olmalıdır. Adı suçlu gibi yargılansın uyuşturucu tacirleri. Lütfen bu konuya eğilim yasalar ne gerekirse yapılsın Veyada yetersiz se yasa çikartılsın. Kendi çıkarları için bir gecede yaşa çıkartan sayın vekiller 2 0 Yanıtla

Advertisement