Çilek İşçileri 1 Mayıs'ı Tarlada Kutladı - Son Dakika
Güncel

Çilek İşçileri 1 Mayıs'ı Tarlada Kutladı

Çilek İşçileri 1 Mayıs\'ı Tarlada Kutladı

Yurdun birçok yerinde olaylı bir şekilde kutlanan 1 Mayıs, Mersin'de çilek işçileri tarafından tarlada kutlandı.

01.05.2014 12:29  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü sendikalar alanlarda tarım işçileri ise çilek tarlasında kutladı.

MÜZİK EŞLİĞİNDE 1 MAYIS KUTLAMASI

Öğle saatlerinde sendikalar Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinlikle 1 Mayıs'ı kutladı. Silifke ilçesinde çilek hasadının başlamasıyla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen tarım işçileri de 1 Mayıs'ı tarlada hem çilek toplayarak hem de müzik eşliğinde oynayarak kutladılar.

"ÇOĞU ZAMAN HATIRLAMAYIZ"

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Silifke'de hasadın yoğunlaşmasıyla ilçeye geldiklerini belirten Mehmet Yıldız, "Bizim hayatımızda şartlar zor. Bizler tarım işçisi çocukları olarak dünyaya geldik. Her yıl 1 Mayıs'ta tarlada oluruz. Sabah 5'de kalkar, akşam 5'de iş bırakırız. 1 Mayıs'ın işçi bayramı olduğunu bile çoğu zaman hatırlamayız" dedi.

"1 MAYIS GELMİŞ KİMSENİN DİKKATİNDE DEĞİL"

Tarım işçilerinden Hülya Can, hemen yanı başlarındaki deniz ve kumun tadını çıkarmak bir yana, ilkel koşullarda adeta yaşam mücadelesi verdiklerini, günün ilk ışıklarından güneşin batışına kadar günlük 25 lira yevmiye ile çalıştıklarını belirterek, "1 Mayıs gelmiş kimsenin dikkatinde değil. Çalışmaktan bayram görmüyoruz" dedi.

"ÇOCUKTAN DAHA ÇOK BAKIYORUZ"

Tarla sahibi Hasan Öz ise "Çilek zor bir ürün. Çocuktan daha çok bakmak zorunda kalıyoruz. Anaç fide getirilmediği için verim düşük. Bunun için hasat az oluyor. Hiç 1 Mayıslarda eğlenme zamanımız olmadı. Çocukluğumuzda hep olaylar olurdu. Bunun için hep bunun dışında kaldık. Hayatımız çilekle uğraşmaktan ve hep tarlada çalışmakla geçti" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çilek İşçileri 1 Mayıs'ı Tarlada Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Şehmus Abiniz: Türkiyede yandaş medya , siyasi birer parti kılığına giren sendikalar ,hükümet yalakası konfederasyonlar oldukça işçi ve emekçiler köle muamelesi görmeye mahkumdurlar.Esas emekçiler hep ezildi ve ezilmeye devam edilecekler.Bu işler öyle 1 mayısta taksimdeyiz demekle bitmiyor malesef. 7 0 Yanıtla
  • MERDO: GERÇEK İŞÇİ EMEKÇİ BUNLAR. BUNLARIN HAKKI SAVUNULMUYOR. 2 0 Yanıtla

Advertisement