(ÖZEL HABER) DHA, KIRAN HAREKATININ YÜRÜTÜLDÜĞÜ OPERASYON BÖLGESİNDE - Son Dakika
Güncel

(ÖZEL HABER) DHA, KIRAN HAREKATININ YÜRÜTÜLDÜĞÜ OPERASYON BÖLGESİNDE

KATO DAĞI TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENİYOR VAN, Hakkari ile Şırnak'ta Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in emir ve komutasında başlatılan 'Kıran' operasyonu devam ederken, terör örgütü PKK'ya ait sığınak, barınak ve mağaralar yerle bir ediliyor.

20.08.2019 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KATO DAĞI TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENİYOR

VAN, Hakkari ile Şırnak'ta Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in emir ve komutasında başlatılan 'Kıran' operasyonu devam ederken, terör örgütü PKK'ya ait sığınak, barınak ve mağaralar yerle bir ediliyor. Kato Dağı ve Türkiye'nin en yüksek askeri tepesi olan Marünis Acer Tepe'de operasyona katılan Orgeneral Çetin, arazideki birliklerin faaliyetlerini yerinde görmek için güvenlik güçlerin yanında bulunduklarını söyledi.
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin; Hakkari, Van, Şırnak kırsalında 3 gün önce başlatılan ve 'Kıran' adı verilen operasyonu bizzat Hakkari'den yönetiyor. Orgeneral Çetin'in yanı sıra operasyonun Van bölümünde İl Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Van Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan; Hakkari'de Tuğgeneral Nuri Öztürk, Şırnak bölümünde ise Albay Tahsin Saruhan bulunuyor. Operasyon kapsamında, 3 ilde jandarma, polis özel harekat ve güvenlik korucularından oluşan 129 kişilik operasyonel tim görev alıyor.
Bölgedeki operasyonları bizzat takip eden Jandarma Genel Komutanı Çetin, beraberindeki Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Hakkari Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile bugün ilk olarak jandarma harekat merkezindeki koordinasyon merkezinde bir süre gelişmeleri izleyip, operasyonu yönetti. Çetin ile beraberindekilere, operasyonda ele geçirilen ve İl Jandarma Komutanlığı Fatih Kışlası'nda sergilenen silah ve mühimmat hakkında bilgi verildi.
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin ve beraberindekiler, daha sonra 'Kıran' operasyonu kapsamında Hakkari, Şırnak ve Van bölgesinin üçgeninde bulunan Kato Dağı ve Türkiye'nin en yüksek askeri tepesi olan Marünis Acer Tepe'ye gitti. Burada Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan da hazır bulundu. Orgeneral Çetin, arazideki birliklerin faaliyetlerini yerinde görmek için güvenlik güçlerinin yanında bulunduklarını söyledi.
Bugünkü operasyonu Hakkari, Şırnak, Van üçgeninde bulunan ve Türkiye'nin en yüksek askeri tepesi olan Marünis Acer Tepe'de yürüttüklerini belirten Orgeneral Çetin, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ve İçişleri Bakanı'mızın emir ve direktifleri doğrultusunda ülkemizde, yurt içinde son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bölgede teröristlerin barınabileceği bütün alanlara girilmiştir ve girilmeye devam edilmektedir" dedi.
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin, daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu arayarak, operasyonu başarıyla yürüttüklerini söyledi. Orgeneral Çetin ve beraberindekiler, askerlerle sohbet ettikten sonra bölgeden ayrıldı.

görüntüler geçiliyor

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, -


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel (ÖZEL HABER) DHA, KIRAN HAREKATININ YÜRÜTÜLDÜĞÜ OPERASYON BÖLGESİNDE - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:23 Samsun'da Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Samsun'da Vali Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen Seçim Güvenliği Toplantısı'nda, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için alınması gereken tedbirler görüşüldü. Samsun'da toplam 3 bin 656 sandıkta 1 milyon 38 bin 91 seçmen oy kullanacak ve 4 bin 634 personel seçimlerin huzur ve güven içinde yapılmasını sağlayacak.

  • AK Parti Karabük Kurmayları Özkan Çetinkaya'ya Destek Verdi
    10:22 AK Parti Karabük Kurmayları Özkan Çetinkaya'ya Destek Verdi

    AK Parti Karabük kurmayları, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine sayılı günler kala Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya'nın yanında kenetlendi.

  • İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu
    10:21 İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde, deprem sonrası yıkım süreci devam eden 6 katlı bir bina, iş makinesinin darbesiyle kontrollü olarak yıkıldı. O anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Yıkılma sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı
    10:20 Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı

    Tekirdağ'da gerçekleştirilen asayiş uygulamaları sonucunda 104 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suçun önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürdü. Operasyonlar sonucunda öldürme, hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel suçlar ve yağma olaylarına karıştığı belirlenen zanlıların adreslerine baskın düzenlendi. Gözaltına alınan 104 şüpheliden 44'ü tutuklandı, 60'ı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok
    10:20 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral inşa etmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını açıkladı. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek herhangi bir projenin içinde olmayacaklarını belirtti. Ayrıca, göreve gelir gelmez ağaçlandırma çalışmalarına başlayacaklarını ve her ilçeye 'İzmir Bahçeleri' kuracaklarını ifade etti.

  • Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı
    10:20 Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 5 yıl hapis cezası ile aranan bir şahıs, jandarma tarafından saklandığı köyde yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şahsın saklandığı köy tespit edildi ve jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • CEM Vakfı, AİHM'in kararlarına ilişkin açıklama yapacak
    10:20 CEM Vakfı, AİHM'in kararlarına ilişkin açıklama yapacak

    ANKA HABER AJANSI 29 MART CUMA GÜNDEMİ

  • Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    10:19 Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


Advertisement