Doğu Perinçek'in Heyeti Rusya Yolcusu - Son Dakika
Politika

Doğu Perinçek'in Heyeti Rusya Yolcusu

Doğu Perinçek\'in Heyeti Rusya Yolcusu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya ile Türkiye ilişkilerinin düzelmesinin kaçınılmaz olduğunu ve önümüzdeki hafta heyet olarak Rusya’ya giderek ilişkiler bazında görüşmelerde bulunacaklarını açıkladı.

20.12.2015 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya ile Türkiye ilişkilerinin düzelmesinin kaçınılmaz olduğunu ve önümüzdeki hafta heyet olarak Rusya'ya giderek ilişkiler bazında görüşmelerde bulunacaklarını açıkladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İzmir Balçova Termal Otel'de halkla buluştu. Geniş katılımın olduğu buluşmada, vatandaşlar Perinçek'in kitaplarını da bizzat imzalatma şansı buldu. Buluşmanın ardından İhlas Haber Ajansı'na gündemi değerlendiren Perinçek, Rusya ile ilişkilerin mutlak suretle düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

"VATAN PARTİSİ KOMŞULARLA İLİŞKİLERİ GELİŞTİRİYOR"

Rusya'nın Türkiye'nin stratejik dostu olduğunu ifade eden Doğu Perinçek, "Eğer biz Türkiye'nin vatan bütünlüğünü istiyorsak ve ekonomimizi ayağa kaldıracaksak bize İran lazım, Suriye lazım, Irak lazım, Rusya lazım, Çin lazım, Asya lazım, Türki cumhuriyetler lazım. Çünkü tehdit ülkemize batıdan geliyor. Hem Amerika Birleşik Devletleri burada bir Kürdistan kurmak istiyor hem de batının bizi borca batıran dayattığı bir sistem var. Borçlanma ekonomisi. Bu borçlanma ekonomisinden üretim ekonomisiyle çıkabilirsiniz. Üretim ekonomisinde komşularımızla alışveriş, tarım ve sanayicilerimiz, tüccarlarımız, müteahhitlerimiz için Rusya, Suriye, Irak, İran ile iyi ilişkiler içinde olmalıyız. Bu bakımdan Vatan Partisi Türkiye'nin güvenli sorunlarını çözme ve aynı zamanda üretim ekonomisini kurma amacıyla komşularıyla bir hükümet gibi şimdiden ilişkileri geliştiriyor" diye konuştu.

PARTİ HEYETİ RUSYA'YA GİDECEK

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin başkanlığındaki Vatan Partisi heyetinin önümüzdeki hafta Rusya'ya gideceğini belirten Perinçek, partisinin ilişkiler bazında girişimlerde bulunacaklarını belirtti. Türkiye için önemli ülkelerle bir süredir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Perinçek, "Geçtiğimiz Kasım ayında Çin'deydik, İran'a daha önce gittik. Irak ve İran ile yine önümüzde görüşmeler var. 4-5 gün sonra da Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin komutanımız başkanlığındaki heyetimiz Rusya'ya gidecek. Rusya dostluğu bizim için şart. Salatalık üreticisinden tut müteahhidine kadar, et üreteninden turizmcisine kadar herkesin ve bütün Türkiye ekonomisinin ihtiyacı bu. Rusya ile düşmanlık yaparak Türkiye hangi meselesini çözecek. İsrail ile anlaşıyorlar. Rusya uçağını düşüren gider İsrail'in kucağına düşer. Onun için biz başı dik ayakta duran, ekonomisiyle, güvenliğiyle, bağımsızlığıyla gelecekteki gerçek müttefiklerimizle ortaklıklarımızı şimdiden inşa ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"ASKERİ VE SİVİL HÜKÜMET YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞÜLECEK"

Parti heyetinin Rusya'da askeri yetkililer ve sivil hükümet yetkilileri ile görüşeceklerini aktaran Başkan Perinçek, şöyle devam etti:

"Biz oraya otel işletmecilerimiz, turizmcilerimiz, müteahhitlerimiz, et ve sebze üreticilerimiz için gidiyoruz. Rusya bizim ikinci büyük ticaret ortağımız. Rusya ile ilişkiler bizim zamanımızda gelişmedi ki Türkiye ekonomisi gerekli kılıyor Rusya dostluğunu. Rakamlar ortada en çok ticaretimizi Çin, Rusya, Almanya ile yapıyoruz. Demek ki bu üç ülke ile dostluklar kurmak zorundayız."

"RUSYA'YA DÜŞMAN OLURSANIZ TÜRKİYE'Yİ BATIRIRSINIZ"

Rusya ile ilişkilerin düzelmesinin kaçınılmaz olduğunu ve buna inandığını dile getiren Perinçek, "Rusya ile ilişkilerin düzelmesi kaçınılmazdır. Rusya'ya düşman olursanız Türkiye'yi batırırsınız. Eğer Rusya'ya düşmanlık yaparsanız hem güvenlik açısından Türkiye'yi bölenlere hizmet edersiniz hem de ekonomi gelişmez hatta batar. Zaten batmak noktasında, borca batmış durumda. Türkiye ekonomisini buradan nasıl çıkartacaksınız? Tabii ki İran, Irak, Suriye, Rusya, Çin, Orta Asya cumhuriyetleri ile ekonomik ilişkileri geliştirerek" dedi.

"O HENDEKLERE PKK GÖMÜLECEK"

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son aylarda tartışma konusu olan PKK'lıların açtığı hendeklere de değinen Perinçek, şöyle konuştu: "Hendek sadece Türkiye'de safları belirlemiyor. Hendeğin Türkiye tarafında biz varız aynı zamanda insanlık var, dünya var. Karşı tarafta Amerika var, bölücüler var. Onun için bu hendekler, dünyada barış özlemiyle savaşçıları ve Amerika piyonlarını birbirinden ayıran hendek. O hendekte göreceksiniz Türkiye'yi bölmek isteyenler boğulacak. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve Türk Güvenlik Güçleri'nin, korucularımızın yürüttükleri mücadele büyük başarı ile devam ediyor. PKK'nın beli kırılıyor. Bu bakımdan o hendeğe PKK gömülecek." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Doğu Perinçek'in Heyeti Rusya Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:27 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen bir programda vatandaşlara hitap etti. Özel, seçimde Ortaca'yı almaya geldiklerini belirterek, Ahmet Aras'ı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaklarını söyledi. Ayrıca, orman köylülerinin sorunlarına dikkat çeken Özel, Muğla'nın orman varlığını artırmak ve korumak için çalışacaklarını ifade etti. Emeklilerin haklarını alacaklarını vurgulayan Özel, gençleri sandığa davet etti ve Türkiye ittifakının umudun ittifakı olduğunu belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı
    16:26 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere alındığını açıkladı. Bakan Göktaş ayrıca, fonun öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını ve daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'
    16:25 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümü eleştirdi.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı
    16:23 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı

    Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı. Zanlılar, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi, diğer zanlının yakalanması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.


Advertisement